Räkor i sötsur sås

Räkor i en läcker sötsur sås med lite hetta. Denna färgglada rätt är enkel att tillaga och fungerar lika bra till vardags som till fest.

Klart på: ca 30 min

Räkor i sötsur sås

4 port.

Ingredienser:

600 g räkor (jag hade wannameiräkor, MSC-märkta)

2 vitlöksklyftor

1 gul paprika 

2 salladslökar

150 g små tomater (jag hade babyplommontomater)

1 burk ananas i skivor i juice (à 227g) 

2 msk ketchup 

1 msk risvinäger 

3 msk japansk soja 

1,5 dl vatten 

2 msk flytande honung 

1 msk sambal oelek (eller mer)

1 dl ananasjuice (från ananasburken)

2 msk majsstärkelse

Neutral olja till stekning 

 

Till servering:

Kokt ris

Färsk koriander

 

Gör så här:

  1. Tina räkorna.
  2. Finhacka vitlöken. Ta upp ananasen ur burken och skär den i mindre bitar. Obs! Spara på ananasjuicen. Skär paprikan i mindre bitar, strimla salladslöken och dela på tomaterna.
  3. Gör nu såsen. Blanda ketchup, risvinäger, soja, vatten, honung, sambal oelek, ananasjuice och majsstärkelse i en skål. Ställ åt sidan.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlöken i 30 sek. Tillsätt paprika och stek i ett par minuter. Blanda i räkor och salladslök och stek i någon minut. Häll i såsen och låt koka tills den blir tjock, ca 2 minuter. Tillsätt tomaterna och låt puttra tills tomaterna blir varma. Servera med kokt ris och några färska korianderblad.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *