En underbar kladdkaka med rostade pekannötter toppad med en glasyr av vit choklad. Pekannötterna ger en ljuvlig nötig smak och en spännande chrunch, lite som en överraskning i denna lagom kladdiga kaka. Servera gärna med grädde, glass eller bär.
Kladdkaka med rostade pekannötter och vit chokladglasyr
Ingredienser:
100 g smör
2,5 dl socker
2 dl mjöl
2 ägg
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
100 g pekannötter
Vit chokladglasyr:
100 g vitchoklad
0,5 dl vispgrädde
Gör så här:
- Skär ca 75 g av pekannötterna i större bitar och rosta dem i en torr och het stekpanna (spara resten till dekoration). Ta bort från värmen och låt svalna.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smör i en kastrull och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggblandningen. Häll i smöret och blanda väl. Tillsätt de hackade nötterna och blanda runt.
- Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 25 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Ta ut kakan och låt svalna.
- Gör nu glasyren. Hacka chokladen. Häll grädde i en kastrull och koka upp. Ta bort från värmen och blanda i chokladen. Rör runt tills chokladen är smält. Låt svalna en aning och bred över kladdkakan. Dekorera med några hela pekannötter. Servera gärna med vispgrädde, glass eller bär.