Kladdkaka med rostade pekannötter och vit chokladglasyr

En underbar kladdkaka med rostade pekannötter toppad med en glasyr av vit choklad. Pekannötterna ger en ljuvlig nötig smak och en spännande chrunch, lite som en överraskning i denna lagom kladdiga kaka. Servera gärna med grädde, glass eller bär.

Kladdkaka med rostade pekannötter och vit chokladglasyr

Ingredienser:

100 g smör

2,5 dl socker

2 dl mjöl

2 ägg

3 msk kakao

1 msk vaniljsocker

0,5 tsk salt

100 g pekannötter

 

Vit chokladglasyr:

100 g vitchoklad

0,5 dl vispgrädde

 

Gör så här:

  1. Skär ca 75 g av pekannötterna i större bitar och rosta dem i en torr och het stekpanna (spara resten till dekoration). Ta bort från värmen och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Smält smör i en kastrull och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggblandningen. Häll i smöret och blanda väl. Tillsätt de hackade nötterna och blanda runt.
  4. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 25 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Ta ut kakan och låt svalna.
  5. Gör nu glasyren. Hacka chokladen. Häll grädde i en kastrull och koka upp. Ta bort från värmen och blanda i chokladen. Rör runt tills chokladen är smält. Låt svalna en aning och bred över kladdkakan. Dekorera med några hela pekannötter. Servera gärna med vispgrädde, glass eller bär.

 

   

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *