Tunna crepes fyllda med en god och krämig stuvning med räkor, dil och salladslök. Dessa gratineras sen med ost och serveras med en god sallad.
Räkcrepes
4 port.
Ingredienser:
Crepes:
3 dl vetemjöl
3 ägg
6 dl mjölk
2 msk smör, smält
0,5 tsk salt
Smör till stekning
Fyllning:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl matlagningsgrädde
280 g räkor, skalade (jag hade handskalade räkor i lake som jag lät rinna av)
4 msk dill, hackad
2 salladslökar, strimlade
Salt
Svartpeppar
150 g ost, riven
Gör så här:
Crepes:
- Vispa ihop ägg, mjöl, salt och hälften av mjölken så du får en klumpfri smet. Vispa sen i smör och resten av mjölken. Låt smeten stå i ca 15 min så att mjölet får svälla.
- Värm en stekpanna och tillsätt lite smör i pannan. Stek 8 stora crepes och lägg upp på ett fat.
Fyllning:
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Hacka dill och strimla salladslök.
- Smält smör i en kastrull och vispa i vetemjöl.
- Tillsätt mjölk och grädde och koka i medelvärme ca 5 min. Rör om då och då.
- Blanda i räkor, salladslök och dill. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg ca 3 msk av räkstuvningen i varje crepe. Rulla till rullar och lägg bredvid varandra i en smord ugnsform. Strö över den rivna osten.
- Gratinera i mitten av ugnen ca 10 min. Servera gärna med en god sallad.