Räkcrepes

Tunna crepes fyllda med en god och krämig stuvning med räkor, dil och salladslök.  Dessa gratineras sen med ost och serveras med en god sallad.

Räkcrepes 

4 port. 

Ingredienser: 

Crepes: 

3 dl vetemjöl 

3 ägg 

6 dl mjölk 

2 msk smör, smält 

0,5 tsk salt 

Smör till stekning 

 

Fyllning: 

2 msk smör 

4 msk vetemjöl 

2 dl mjölk 

2 dl matlagningsgrädde 

280 g räkor, skalade (jag hade handskalade räkor i lake som jag lät rinna av)

4 msk dill, hackad 

2 salladslökar, strimlade 

Salt 

Svartpeppar 

150 g ost, riven 

 

Gör så här: 

 Crepes: 

  1. Vispa ihop ägg, mjöl, salt och hälften av mjölken så du får en klumpfri smet. Vispa sen i smör och resten av mjölken. Låt smeten stå i ca 15 min så att mjölet får svälla.
  2. Värm en stekpanna och tillsätt lite smör i pannan. Stek 8 stora crepes och lägg upp på ett fat.

 

Fyllning: 

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Hacka dill och strimla salladslök.
  3. Smält smör i en kastrull och vispa i vetemjöl.
  4. Tillsätt mjölk och grädde och koka i medelvärme ca 5 min. Rör om då och då.
  5. Blanda i räkor, salladslök och dill. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg ca 3 msk av räkstuvningen i varje crepe. Rulla till rullar och lägg bredvid varandra i en smord ugnsform. Strö över den rivna osten. 
  7. Gratinera i mitten av ugnen ca 10 min. Servera gärna med en god sallad.

  

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *