Pasta med ugnsrostade tomater och burrata

Den här vegetariska pastarätten är mycket god och enkel att tillaga. Dessutom är den mycket smakrik trots de få ingredienserna. Tomaterna sköter sig själva i princip och får först rostas i ugnen så de blir sådär härligt karamelliserade i olivoljan, för att sen få puttra i stekpannan tillsammans med de övriga ingredienserna. Passar att tillaga vilken dag i veckan som helst och känns alltid lika lyxig.

Klart på: ca 40 min

Pasta med ugnsrostade tomater och burrata

4 port.

Ingredienser:

400 g pasta (jag hade färsk fettucine)

500 g små tomater (jag hade babyplommontomater)

4 msk olivolja

3 vitlöksklyftor

1 msk honung

0,5 kruka basilika

2 förp. burrata

Salt

Peppar

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Dela på tomaterna och lägg i en ugnsfast form. Finhacka vitlök och lägg i formen. Strö salt och peppar och ringla olivolja över tomaterna. Blanda runt och baka i mitten av ugnen i ca 30 min.
  3. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar (glöm inte att salta vattnet!).
  4. Hetta upp en stekpanna och häll i de ugnsrostade tomaterna. Rör i honung och lite pastavatten. Smaka ev. av med lite salt och peppar. Ta upp pastan direkt från kastrullen och blanda ner i tomatsåsen. Häll i lite mer pastavatten om det behövs. Strö över basilikablad och blanda runt.
  5. Servera med stora bitar burrata över pastan. Ringla olivolja och dra några varv med pepparkvarnen över hela rätten och njut!

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *