En härligt krämig pastarätt med mascarpone, lax, spenat och soltorkade tomater. Pastan får en frisk smak av citronzesten som tillsätts på slutet. En älskad vardagsfavorit hemma hos oss!
Klart på: ca 40 min
Krämig mascarponepasta med lax
4 port.
Ingredienser:
500 g pasta (jag hade mezze maniche rigate)
Olja till stekning
250 g mascarpone
65 g babyspenat
2 vitlöksklyftor
0,5 citron , zesten
1 tsk honung
75 g soltorkade tomater, strimlade
0,5 grönsaksbuljongtärning
Svartpeppar
Pastavatten
Lax:
400 g laxfilé
Salt
Peppar
Olja till stekning
Gör så här:
- Skär laxen i mindre kuber. Finhacka vitlök och riv citronzest.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxen i ett par minuter, tills den får en fin färg på alla sidor. Salta och peppra. Ta upp på ett fat och lägg åt sidan
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
- Hetta upp olja i samma stekpanna som du stekte laxen. Fräs vitlök och soltorkade tomater i ca 1 minut. Rör i mascarpone, någon deciliter pastavatten och buljong och låt puttra ett par minuter.
- Blanda i honung, citronzest och spenat. Häll av pastan (spara lite pastavatten) och vänd ner i såsen. Tillsätt lite av pastavattnet och smaka av med svartpeppar och ev. lite salt. Avsluta med att tillsätta den stekta laxen och blanda runt försiktigt.