Krämig mascarponepasta med lax

En härligt krämig pastarätt med mascarpone, lax, spenat och soltorkade tomater. Pastan får en frisk smak av citronzesten som tillsätts på slutet. En älskad vardagsfavorit hemma hos oss!

Klart på: ca 40 min

Krämig mascarponepasta med lax

4 port.

Ingredienser:

500 g pasta (jag hade mezze maniche rigate)

Olja till stekning

250 g mascarpone

65 g babyspenat

2 vitlöksklyftor

0,5 citron , zesten

1 tsk honung

75 g soltorkade tomater, strimlade

0,5 grönsaksbuljongtärning

Svartpeppar

Pastavatten

 

Lax:

400 g laxfilé

Salt

Peppar

Olja till stekning

 

Gör så här:

  1. Skär laxen i mindre kuber. Finhacka vitlök och riv citronzest.
  2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek laxen i ett par minuter, tills den får en fin färg på alla sidor. Salta och peppra. Ta upp på ett fat och lägg åt sidan
  3. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  4. Hetta upp olja i samma stekpanna som du stekte laxen. Fräs vitlök och soltorkade tomater i ca 1 minut. Rör i mascarpone, någon deciliter pastavatten och buljong och låt puttra ett par minuter.
  5. Blanda i honung, citronzest och spenat. Häll av pastan (spara lite pastavatten) och vänd ner i såsen. Tillsätt lite av pastavattnet och smaka av med svartpeppar och ev. lite salt. Avsluta med att tillsätta den stekta laxen och blanda runt försiktigt.

 

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *