Wallenbergare med brynt smör

Ett gott recept på klassiska Wallenbergare. Biffarna är saftiga och smakar ljuvligt med brynt smör. Serveras med potatispuré, rårörda lingon och gröna ärtor. Hur gott som helst!

Klart på: ca 40 min

Wallenbergare med brynt smör

4 port.

Ingredienser:

500 g kalvfärs

3 äggulor

1 msk dijonsenap

3 dl vispgrädde

Ca 1 tsk salt

Svartpeppar

Ca 2 dl ströbröd

100 g smör

Smör till stekning

 

Till servering:

Potatispuré (se recept HÄR)

Gröna ärtor, kokta

Rårörda lingon (se recept HÄR)

 

Gör så här:

  1. Blanda ihop färs, äggulor, dijonsenap, grädde salt och svartpeppar i en bunke. Blanda runt tills du får en ganska kladdig smet.
  2. Fukta händerna och forma en biff i taget. Vänd i ströbröd och lägg på en skärbräda. Gör ca 10 biffar.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna ca 5 min per sida.
  4. Gör nu brynt smör. Smält smör i en kastrull på hög värme. Vispa runt tills smöret blir gyllenbrunt och har nötig doft.
  5. Servera wallenbergare med brynt smör, potatispuré, gröna ärtor och rårörda lingon (alt. lingonsylt).

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *