Ett gott recept på klassiska Wallenbergare. Biffarna är saftiga och smakar ljuvligt med brynt smör. Serveras med potatispuré, rårörda lingon och gröna ärtor. Hur gott som helst!
Klart på: ca 40 min
Wallenbergare med brynt smör
4 port.
Ingredienser:
500 g kalvfärs
3 äggulor
1 msk dijonsenap
3 dl vispgrädde
Ca 1 tsk salt
Svartpeppar
Ca 2 dl ströbröd
100 g smör
Smör till stekning
Till servering:
Potatispuré (se recept HÄR)
Gröna ärtor, kokta
Rårörda lingon (se recept HÄR)
Gör så här:
- Blanda ihop färs, äggulor, dijonsenap, grädde salt och svartpeppar i en bunke. Blanda runt tills du får en ganska kladdig smet.
- Fukta händerna och forma en biff i taget. Vänd i ströbröd och lägg på en skärbräda. Gör ca 10 biffar.
- Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna ca 5 min per sida.
- Gör nu brynt smör. Smält smör i en kastrull på hög värme. Vispa runt tills smöret blir gyllenbrunt och har nötig doft.
- Servera wallenbergare med brynt smör, potatispuré, gröna ärtor och rårörda lingon (alt. lingonsylt).