Bulgogi

Jättegod plockmat från Korea med entrecote, som serveras i salladsblad tillsammans med ris och kimchi och toppas med en härlig majosås. Entrecoten skivas tunt och får sen vila i en smakrik marinad med bland annat gochujang, vitlök och rivet päron innan den steks. En festlig rätt som är perfekt att laga till en fredagkväll.

Klart på: ca 50 min

Bulgogi

4 port.

Ingredienser:

ca 800 g entrecote

 

Marinad:

0,5 päron, finrivet

3 msk japansk soja

2 msk farinsocker

2 msk sesamolja

3 vitlöksklyftor, rivna

1 msk ingefära, riven

1 msk gochujang

Neutral olja till stekning

 

Majosås:

1 dl majonnäs

1 msk gochujang

0,5 lime, saften

 

Topping:

2 salladslökar, strimlade

Rostade sesamfrön

 

Till servering:

Kimchi

Kokt ris

Salladsblad (jag hade huvudsallat)

Rättika, riven (VALFRITT)

 

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål. Skär entrecoten i mycket tunna skivor och blanda i marinaden. Täck över med plastfolie och låt marinera 30 min i kylen, men gärna längre.
  2. Blanda alla ingredienserna till majosåsen och ställ kallt medan du gör det andra.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet i omgångar (om du har för mycket kött i stekpannan är risken att temperaturen sjunker och köttet börjar koka). Fräs köttet hastigt och ta upp det när det precis börjar bli mörkbrunt på båda sidorna. Strö strimlad salladslök och sesamfrön över det stekta köttet.
  4. Servera lite ris, bulgogi, rättika och kimchi i salladsblad. Toppa med lite majosås och njut.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *