Jättegod plockmat från Korea med entrecote, som serveras i salladsblad tillsammans med ris och kimchi och toppas med en härlig majosås. Entrecoten skivas tunt och får sen vila i en smakrik marinad med bland annat gochujang, vitlök och rivet päron innan den steks. En festlig rätt som är perfekt att laga till en fredagkväll.
Klart på: ca 50 min
Bulgogi
4 port.
Ingredienser:
ca 800 g entrecote
Marinad:
0,5 päron, finrivet
3 msk japansk soja
2 msk farinsocker
2 msk sesamolja
3 vitlöksklyftor, rivna
1 msk ingefära, riven
1 msk gochujang
Neutral olja till stekning
Majosås:
1 dl majonnäs
1 msk gochujang
0,5 lime, saften
Topping:
2 salladslökar, strimlade
Rostade sesamfrön
Till servering:
Kimchi
Kokt ris
Salladsblad (jag hade huvudsallat)
Rättika, riven (VALFRITT)
Gör så här:
- Blanda alla ingredienserna till marinaden i en skål. Skär entrecoten i mycket tunna skivor och blanda i marinaden. Täck över med plastfolie och låt marinera 30 min i kylen, men gärna längre.
- Blanda alla ingredienserna till majosåsen och ställ kallt medan du gör det andra.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet i omgångar (om du har för mycket kött i stekpannan är risken att temperaturen sjunker och köttet börjar koka). Fräs köttet hastigt och ta upp det när det precis börjar bli mörkbrunt på båda sidorna. Strö strimlad salladslök och sesamfrön över det stekta köttet.
- Servera lite ris, bulgogi, rättika och kimchi i salladsblad. Toppa med lite majosås och njut.