Solskensbullar

Drömgoda och fluffiga vetebullar med kardemumma och en god vaniljfyllning i mitten. En av mina favoritbullar! Dessutom är ju dessa så himla vackra.

Solskensbullar

24 st.

Ingredienser:

150 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst

1 tsk salt

1,5 tsk kardemumma, stötta kärnor

1,5 dl socker

13-14 dl vetemjöl

 

Fyllning:

3 dl mjölk

7,5 msk snabbmarsanpulver

 

Fyllning:

3 dl mjölk

7,5 msk snabbmarsanpulver

 

Pensling/garnering:

1 ägg

40 g smör, smält

Socker

 

Gör så här:

  1. Smält smör, blanda ner mjölk och låt vätskan få bli fingervarm
  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll i lite av vätskan och rör runt tills jästen lösts upp. Rör sen ner resten av vätskan.
  3. Rör i socker, kardemumma och salt.
  4. Blanda i lite mjöl i taget och arbeta ihop till en deg som är klibbfri. Låt jäsa i 30 min övertäckt.
  5. Vispa ner marsanpulver i mjölk och ställ kallt.
  6. Knåda degen på lätt mjölat bord och dela den i 24 lika stora delar. Gör små runda bollar och låt jäsa övertäckta i ytterligare 30 min.
  7. Sätt ugnen på 225 grader.
  8. Gör en djup grop med fingret i mitten av varje bulle och spritsa i marsankräm.
  9. Pensla på med uppvispat ägg men undvik att pensla på krämen i mitten.
  10. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min, tills de får en fin färg.
  11. Låt bullarna svalna en liten stund. Pensla kanterna på bullarna med smält smör och doppa i socker.

   

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *