Drömgoda och fluffiga vetebullar med kardemumma och en god vaniljfyllning i mitten. En av mina favoritbullar! Dessutom är ju dessa så himla vackra.
Solskensbullar
24 st.
Ingredienser:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1,5 tsk kardemumma, stötta kärnor
1,5 dl socker
13-14 dl vetemjöl
Fyllning:
3 dl mjölk
7,5 msk snabbmarsanpulver
Fyllning:
3 dl mjölk
7,5 msk snabbmarsanpulver
Pensling/garnering:
1 ägg
40 g smör, smält
Socker
Gör så här:
- Smält smör, blanda ner mjölk och låt vätskan få bli fingervarm
- Smula ner jästen i en bunke. Häll i lite av vätskan och rör runt tills jästen lösts upp. Rör sen ner resten av vätskan.
- Rör i socker, kardemumma och salt.
- Blanda i lite mjöl i taget och arbeta ihop till en deg som är klibbfri. Låt jäsa i 30 min övertäckt.
- Vispa ner marsanpulver i mjölk och ställ kallt.
- Knåda degen på lätt mjölat bord och dela den i 24 lika stora delar. Gör små runda bollar och låt jäsa övertäckta i ytterligare 30 min.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Gör en djup grop med fingret i mitten av varje bulle och spritsa i marsankräm.
- Pensla på med uppvispat ägg men undvik att pensla på krämen i mitten.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10 min, tills de får en fin färg.
- Låt bullarna svalna en liten stund. Pensla kanterna på bullarna med smält smör och doppa i socker.