En matig och värmande soppa med potatis och purjolök som toppas med knaperstekt pancetta. Vill du ha en slät soppa går det bra att mixa den när potatisen är klar.
Klart på: ca 25 min
Potatis- och purjolökssoppa med pancetta
4 port.
Ingredienser:
600 g potatis
1 purjolök
9 dl vatten
3 dl vispgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
2 tsk honung
160 g pancetta, tärnad
Salt
Peppar
Olivolja till stekning
Gör så här:
- Skala och skär potatis i mindre tärningar. Strimla purjolök.
- Hetta upp olja i en kastrull och fräs potatis och lök i någon minut.
- Häll i vatten och smula ner buljongtärningen. Låt koka under lock i medelvärme i ca 15 min.
- Under tiden steker du pancettan knaprig utan tillsatt fett i stekpannan.
- När potatisen blivit mjuk häller du i grädde och honung. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Häll upp soppa i en soppskål och toppa med stekt pancetta. Servera gärna med en bit knäckebröd och smör.