Asiatiskinspirerad taco med krispig friterad scampi och en het srirachamajo. Serveras tillsammans med mango och fräscha grönsaker. Perfekt till fredagsmiddagen!
Klart på: ca 45 min
Friterad scampitacos med het majosås, mango och grönsaker
4 port.
Ingredienser:
Scampi:
450 g scampi (MSC-märkta wannameiräkor)
Ca 2 dl vetemjöl
Ca 2,5 dl panko
1-2 msk sriracha (efter smak och tycke)
2 ägg
Salt
Svartpeppar
Ca 4 dl olja till fritering
Sås:
1 dl majonnäs
1 msk sweet chilisås
2 msk sriracha
Tillbehör:
Ca 10-12 små tortillabröd
0,5 salladshuvud
1 mango
2 avokado
250 g körsbärstomater
1 liten rödlök
0,5 kruka koriander
1 lime, i klyftor
Gör så här:
- Tina räkorna. Avlägsna stjärtskalet och lägg räkorna i en skål. Salta och peppra.
- Vispa ihop ägg och sriracha i en skål. Häll upp vetemjöl i en annan skål och panko i en tredje.
- Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål och låt stå i kylen medan du förbereder det andra.
- Tärna mango och avokado. Skär tomater i skivor, strimla sallad och hacka rödlök.
- Hetta upp olja till 175 grader i en kastrull. Vänd en räka i taget först i mjöl, sen i äggblandningen och sist i panko. Fritera några räkor åt gången tills de får en fin färg, ca 2 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Servera scampi i värmda tortillabröd med sallad, mango, avokado, körsbärstomater och rödlök. Toppa med koriander, ringla över lite sås och lägg en limeklyfta bredvid.