Friterad scampitacos med het majosås, mango och grönsaker

Asiatiskinspirerad taco med krispig friterad scampi och en het srirachamajo. Serveras tillsammans med mango och fräscha grönsaker. Perfekt till fredagsmiddagen!

Klart på: ca 45 min

Friterad scampitacos med het majosås, mango och grönsaker

4 port.

Ingredienser:

Scampi:

450 g scampi (MSC-märkta wannameiräkor)

Ca 2 dl vetemjöl

Ca 2,5 dl panko

1-2 msk sriracha (efter smak och tycke)

2 ägg

Salt

Svartpeppar

Ca 4 dl olja till fritering

 

Sås:

1 dl majonnäs

1 msk sweet chilisås

2 msk sriracha

 

Tillbehör:

Ca 10-12 små tortillabröd

0,5 salladshuvud

1 mango

2 avokado

250 g körsbärstomater

1 liten rödlök

0,5 kruka koriander

1 lime, i klyftor

 

Gör så här:

  1. Tina räkorna. Avlägsna stjärtskalet och lägg räkorna i en skål. Salta och peppra.
  2. Vispa ihop ägg och sriracha i en skål. Häll upp vetemjöl i en annan skål och panko i en tredje.
  3. Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål och låt stå i kylen medan du förbereder det andra.
  4. Tärna mango och avokado. Skär tomater i skivor, strimla sallad och hacka rödlök.
  5. Hetta upp olja till 175 grader i en kastrull. Vänd en räka i taget först i mjöl, sen i äggblandningen och sist i panko. Fritera några räkor åt gången tills de får en fin färg, ca 2 min. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.

Servera scampi i värmda tortillabröd med sallad, mango, avokado, körsbärstomater och rödlök. Toppa med koriander, ringla över lite sås och lägg en limeklyfta bredvid.

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *