Pumpacupcakes med frosting

Saftiga och lyxiga cupcakes med riven butternutpumpa toppade med färskostfrosting. Härlig smak med kryddor som kanel, ingefära, kardemumma.

Pumpacupcakes med frosting

12 cupcakes

Ingredienser:

4 dl butternutpumpa, finriven

2 ägg

2 dl socker

100 g smör, rumstempererat

2,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 krm salt

2 tsk vaniljpulver

2 tsk kanel

1 tsk kardemumma

1 krm muskotnöt

1 tsk ingefära

 

Frosting:

150 g färskost

50 g smör, rumstempererat

4 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

Karamellfärg, röd, gul och grön

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och dela pumpan. Gröp ur kärnorna och skär pumpan i större bitar. Finriv den med rivjärn eller matberedare.
  3. Vispa ihop socker och smör. Vispa sen i ett ägg i taget.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd ner i äggblandningen. Rör i riven pumpa.
  5. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min. Ta ut muffinsen och låt dem svalna helt.
  6. Gör nu frostingen. Vispa ihop färskost och smör tills du får en klumpfri smet.
  7. Tillsätt vaniljsocker och sila ner lite florsocker i taget och vispa tills du får en slät och tjock smet. Om frostingen är för lös kan du vispa i lite mer florsocker.
  8. Ta upp ett par matskedar frosting i en lite skål. Håll i några droppar grön karamellfärg (droppa i till önskad nyans av grön). Testa dig fram till rätt nyans av orange och häll i önskad mängd röd och gul karamellfärg i resten av frostingen och blanda runt. Fyll en sprits med den orangefärgade frostingen och spritsa över muffinsen. Sätt en liten klick grön frosting på toppen (jag använde marinadspruta).

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *