Saftiga och lyxiga cupcakes med riven butternutpumpa toppade med färskostfrosting. Härlig smak med kryddor som kanel, ingefära, kardemumma.
Pumpacupcakes med frosting
12 cupcakes
Ingredienser:
4 dl butternutpumpa, finriven
2 ägg
2 dl socker
100 g smör, rumstempererat
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 tsk vaniljpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 krm muskotnöt
1 tsk ingefära
Frosting:
150 g färskost
50 g smör, rumstempererat
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Karamellfärg, röd, gul och grön
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och dela pumpan. Gröp ur kärnorna och skär pumpan i större bitar. Finriv den med rivjärn eller matberedare.
- Vispa ihop socker och smör. Vispa sen i ett ägg i taget.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd ner i äggblandningen. Rör i riven pumpa.
- Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 20-25 min. Ta ut muffinsen och låt dem svalna helt.
- Gör nu frostingen. Vispa ihop färskost och smör tills du får en klumpfri smet.
- Tillsätt vaniljsocker och sila ner lite florsocker i taget och vispa tills du får en slät och tjock smet. Om frostingen är för lös kan du vispa i lite mer florsocker.
- Ta upp ett par matskedar frosting i en lite skål. Håll i några droppar grön karamellfärg (droppa i till önskad nyans av grön). Testa dig fram till rätt nyans av orange och häll i önskad mängd röd och gul karamellfärg i resten av frostingen och blanda runt. Fyll en sprits med den orangefärgade frostingen och spritsa över muffinsen. Sätt en liten klick grön frosting på toppen (jag använde marinadspruta).