Mycket god och fyllig soppa med mycket parmesan. Passar utmärkt som förrätt såväl som huvudrätt. Ett gott bröd till så blir alla mätta och belåtna.
Klart på: ca 30 min
Parmesansoppa
4 port.
Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1,5 msk olivolja
2 stora potatisar
3 msk vitt vin
7 dl vatten
1,5 tsk honung
3 dl matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
200 g parmesanost, riven
Salt
Svartpeppar
Garnering:
1 kruka persilja, hackad
Olivolja
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Skala och tärna potatis.
- Hetta upp olivolja i en kastrull och stek lök och vitlök i en minut. Blanda i potatis och stek i 2 minuter. Häll därefter på vinet och låt puttra i någon minut.
- Häll på vatten, grädde, honung och lägg i buljongtärningarna. Koka upp och låt sedan småputtra under lock i 15-20 min, tills potatisen blir mjuk.
- Ta bort kastrullen från värmen och häll i riven parmesan. Mixa soppan slät med stavmixer, värm upp soppan snabbt och smaka av med salt och peppar.
- Häll soppa i en skål, strö över lite hackad persilja och ringla över lite olivolja.