Parmesansoppa

Mycket god och fyllig soppa med mycket parmesan. Passar utmärkt som förrätt såväl som huvudrätt. Ett gott bröd till så blir alla mätta och belåtna.

Klart på: ca 30 min

Parmesansoppa

4 port. 

Ingredienser: 

1 gul lök 

2 vitlöksklyftor 

1,5 msk olivolja 

2 stora potatisar 

3 msk vitt vin 

7 dl vatten 

1,5 tsk honung 

3 dl matlagningsgrädde 

2 grönsaksbuljongtärningar 

200 g parmesanost, riven 

Salt 

Svartpeppar 

 

Garnering: 

1 kruka persilja, hackad 

Olivolja 

 

Gör så här: 

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Skala och tärna potatis.
  3. Hetta upp olivolja i en kastrull och stek lök och vitlök i en minut. Blanda i potatis och stek i 2 minuter. Häll därefter på vinet och låt puttra i någon minut.
  4. Häll på vatten, grädde, honung och lägg i buljongtärningarna. Koka upp och låt sedan småputtra under lock i 15-20 min, tills potatisen blir mjuk.
  5. Ta bort kastrullen från värmen och häll i riven parmesan. Mixa soppan slät med stavmixer, värm upp soppan snabbt och smaka av med salt och peppar.
  6. Häll soppa i en skål, strö över lite hackad persilja och ringla över lite olivolja. 

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *