Entrecôte med parmesankräm och ugnsrostad broccoli 

Lyxig entrecôte med krispig broccoli och en fyllig parmesankräm. Broccolin rostas i ugnen tillsammans med panko och parmesan så den blir mjuk på insidan och härligt knaprig på utsidan. 

Klart på: ca 35 min 

Entrecôte med parmesankräm och ugnsrostad broccoli 

4 port. 

Ingredienser: 

4 skivor entrecôte (à 150 g) 

1 vitlöksklyfta, lätt krossad 

Olja till stekning 

Smör till stekning 

 

Ugnsrostad broccoli: 

2 broccolihuvuden (á 250 g) 

3 msk olja 

1 tsk vitlökspulver 

0,75 dl parmesan, riven 

0,75 dl panko 

Salt 

Svartpeppar 

 

Parmesankräm: 

3 dl creme fraiche 

1 dl parmesan, finriven 

1 tsk honung 

Citronsaft, några droppar  

Svartpeppar 

 

Till servering: 

Sallad 

 

Gör så här: 

Parmesankräm: 

  1. Blanda alla ingredienserna till parmesankrämen i en skål och låt stå i kylen medan du förbereder det andra.

Ugnsrostad broccoli: 

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och skär broccolin i buketter.
  3. Blanda broccoli med olja, vitlökspulver, salt och svartpeppar i en bunke.
  4. Mixa ihop parmesan och panko, häll över broccolin och blanda runt. Lägg över broccolin på en ugnsfast form och rosta mitt i ugnen ca 20 min.  

 Entrecôte: 

  1. Låt köttskivorna stå i rumstemperatur i ca 30 min och salta när det är dags att steka dem. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Lägg i vitlöksklyftan och köttskivorna och bryn dem på båda sidorna. Lägg en rejäl klick med smör i pannan och ös köttet med smöret medan du steker. Stek köttskivorna ca 2-3 min per sida. Om du vill ha köttet lätt rött inuti ska innertemperaturen vara ca 60 grader, för rosa (lätt genomstekt) ca 65 grader och välstekt ca 70 grader. 

Servera entrecôte med broccoli, parmesankräm och en god sallad. 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *