Fläskpannkaka med grönkål

En god och annorlunda pannkaka som tillagas i ugnen. Grönkålen ger en fin smak och gör att rätten känns lite extra nyttig. Serveras med rårörda lingon och en god sallad, som exempelvis morot- och fetaostsallad.

Fläskpannkaka med grönkål 

4 port. 

Ingredienser: 

280 g bacon (går även bra med rökt eller rimmat sidfläsk utan svål) 

200 g grönkål, hackad 

6 dl mjölk 

4 ägg 

3 dl vetemjöl 

0,5 tsk salt 

Olja till stekning 

 

Serveringsförslag: 

Rårörda lingon (se recept HÄR) 

Morots- och fetaostsallad (se recept HÄR) 

 

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tärna bacon och fördela i en stor ugnssäker form (30×40 cm). Stek mitt i ugnen i ca 10min.
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek grönkålen i några minuter. Smaka av med lite salt.
  4. Ta ut ugnsformen med baconet ur ugnenoch blanda i grönkålen. 
  5. Gör nusmeten. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa först ner hälften av mjölken tills det inte finns några klumpar kvar. Häll senner resten av mjölken och vispa tills smeten blir slät. Knäck i alla ägg och vispa tills allt blivit riktigt blandat. 
  6. Häll smeten över baconblandningen.Sätt tillbaka formen mitt i ugnen igen och grädda i ca 25 min, tills pannkakan får en fin gyllenbrun yta. Låt gärna pannkakan stå och svalna något innan den serveras.
  7. Servera med rårörda lingon ochmorots- fetaostsallad, alternativtbara rivna morötter. 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *