En god och annorlunda pannkaka som tillagas i ugnen. Grönkålen ger en fin smak och gör att rätten känns lite extra nyttig. Serveras med rårörda lingon och en god sallad, som exempelvis morot- och fetaostsallad.
Fläskpannkaka med grönkål
4 port.
Ingredienser:
280 g bacon (går även bra med rökt eller rimmat sidfläsk utan svål)
200 g grönkål, hackad
6 dl mjölk
4 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
Olja till stekning
Serveringsförslag:
Rårörda lingon (se recept HÄR)
Morots- och fetaostsallad (se recept HÄR)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tärna bacon och fördela i en stor ugnssäker form (30×40 cm). Stek mitt i ugnen i ca 10min.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek grönkålen i några minuter. Smaka av med lite salt.
- Ta ut ugnsformen med baconet ur ugnenoch blanda i grönkålen.
- Gör nusmeten. Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa först ner hälften av mjölken tills det inte finns några klumpar kvar. Häll senner resten av mjölken och vispa tills smeten blir slät. Knäck i alla ägg och vispa tills allt blivit riktigt blandat.
- Häll smeten över baconblandningen.Sätt tillbaka formen mitt i ugnen igen och grädda i ca 25 min, tills pannkakan får en fin gyllenbrun yta. Låt gärna pannkakan stå och svalna något innan den serveras.
- Servera med rårörda lingon ochmorots- fetaostsallad, alternativtbara rivna morötter.