Riktigt goda mackor som är matiga och vegetariska. Surdegsbröd med stekt halloumi, fräsha grönsaker och en krämig dressing. Serveras med pommes frites, ättiksgurka, lite extra dressing och gärna en kall öl.
Klart på: 25-30 min
Club sandwich med halloumi
4 port.
Ingredienser:
Sandwich:
8 skivor bröd (gärna surdegsbröd)
400 g halloumi
2 stora tomater
1 kruka sallat
1 gul lök
Olja till stekning
Dressing:
1.5 dl majonnäs
0.75 dl ketchup
3 msk bostongurka
1,5 msk senap (jag använde sötstark)
2 krm lökpulver
2 krm paprika
Salt
Svartpeppar
Till servering:
Pommes frites (se recept HÄR om du vill göra egen)
4 ättiksgurkor, delade på längden
8 gröna oliver
Gör så här:
- Blanda alla ingredienserna till dressingen i en skål. Låt stå i kylen tills det är dags att servera.
- Skär halloumi i ca 1,5 cm tjocka skivor. Skiva tomater och gul lök. Dela salladsblad i större bitar.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek halloumiskivorna på båda sidorna tills de får en fin gyllene färg. Ta upp på ett fat och ställ åt sidan.
- Hetta upp lite mer olja i en stekpanna och stek brödskivorna gyllene på båda sidorna.
- Lägg ihop 2 skivor bröd med halloumi, salladsblad, tomat- och lökskivor och lite dressing. Stick två träspett i sandwichen och dela på hälften. Sätt på oliver på spetten. Servera gärna lite dressing vid sidan om i en skål.