En perfekt kaka att baka när man är sugen på något riktigt gott till kaffet. Fluffig kaka med mycket smak av både kanel och kardemumma.
Klart på: 55 min
Kanelkaka
Ingredienser:
100 g smör, smält
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
1 ägg
1-2 tsk kardemumma, malen
Fyllning:
40 g smör, smält
3 msk farinsocker
2 msk socker
1,5 msk kanel, malen
1 msk vetemjöl
Topping:
Pärlsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Häll socker i en skål. Smält smör i en kastrull och häll sedan över sockret i skålen och blanda.
- Mixa mjöl och bakpulver med varandra och rör ner i smör- och sockerblandningen. Häll sedan i de övriga ingredienserna i skålen och rör ihop till en jämn smet.
- Smörj och bröa en springform och häll i smeten.
- Gör nu fyllningen: Smält smör och blanda ner farinsocker, mjöl, socker och kanel. Fördela kanelfyllningen på smeten.
- Sprinkla pärlsocker över hela smeten och baka mitt i ugnen ca 40 min.