En perfekt kaka att baka när man är sugen på något riktigt gott till kaffet. Fluffig kaka med mycket smak av både kanel och kardemumma.

Klart på: 55 min

Kanelkaka

Ingredienser:

100 g smör, smält

2 dl strösocker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 dl mjölk

1 ägg

1-2 tsk kardemumma, malen

 

Fyllning:

40 g smör, smält

3 msk farinsocker

2 msk socker

1,5 msk kanel, malen

1 msk vetemjöl

 

Topping:

Pärlsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Häll socker i en skål. Smält smör i en kastrull och häll sedan över sockret i skålen och blanda.
  3. Mixa mjöl och bakpulver med varandra och rör ner i smör- och sockerblandningen. Häll sedan i de övriga ingredienserna i skålen och rör ihop till en jämn smet.
  4. Smörj och bröa en springform och häll i smeten.
  5. Gör nu fyllningen: Smält smör och blanda ner farinsocker, mjöl, socker och kanel. Fördela kanelfyllningen på smeten.
  6. Sprinkla pärlsocker över hela smeten och baka mitt i ugnen ca 40 min.

 

 

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *