Salsicciapasta

En riktigt god och krämig pastarätt med salsicciafärs, vin och grädde som fixas i ett nafs. Det här kallar jag för vardagslyx!

Klart på: ca 20-25 min

Salsicciapasta

4 port.

Ingredienser:

400 g pasta

400 g rå salsiccia

2-3 vitlöksklyftor

0,5 dl vitt vin

3 dl grädde

0,5 kruka basilika

Salt

Svartpeppar

Olivolja till stekning

 

Till garnering:

Parmesan, riven

 

Gör så här:

  1. Finhacka vitlöksklyftor.
  2. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  3. Skär ett snitt i salsicciakorvarna och ta ut färsen.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlöken i ca 30 sek.
  5. Tillsätt salsicciafärsen. Hacka sönder den med stekspaden och fräs tills den får en fin färg. Häll i vin och låt koka i någon minut. Riv sönder basilikabladen med fingrarna och blanda ner i såsen.
  6. Tillsätt grädde och låt puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Ta upp pastan direkt ur pastavattnet och rör ner i såsen. Tillsätt lite pastavatten om det behövs och blanda runt.
  8. Servera på en tallrik och toppa med riven parmesan.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *