En riktigt god och krämig pastarätt med salsicciafärs, vin och grädde som fixas i ett nafs. Det här kallar jag för vardagslyx!
Klart på: ca 20-25 min
Salsicciapasta
4 port.
Ingredienser:
400 g pasta
400 g rå salsiccia
2-3 vitlöksklyftor
0,5 dl vitt vin
3 dl grädde
0,5 kruka basilika
Salt
Svartpeppar
Olivolja till stekning
Till garnering:
Parmesan, riven
Gör så här:
- Finhacka vitlöksklyftor.
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
- Skär ett snitt i salsicciakorvarna och ta ut färsen.
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlöken i ca 30 sek.
- Tillsätt salsicciafärsen. Hacka sönder den med stekspaden och fräs tills den får en fin färg. Häll i vin och låt koka i någon minut. Riv sönder basilikabladen med fingrarna och blanda ner i såsen.
- Tillsätt grädde och låt puttra i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Ta upp pastan direkt ur pastavattnet och rör ner i såsen. Tillsätt lite pastavatten om det behövs och blanda runt.
- Servera på en tallrik och toppa med riven parmesan.