Krispiga äppelrullar med vaniljvisp

Filodegsrullar fyllda med äpple, kanel och farinsocker. Serveras med en ljuvlig hemlagad vaniljvisp. De krispiga äppelrullarna ihop med den fluffiga vaniljsåsen blir det magiskt gott!

Klart på: ca 1 tim

Krispiga äppelrullar med vaniljvisp

6 st.

Ingredienser:

Äppelrullar:

2 äpplen

1 dl farinsocker

1,5 tsk kanel

6 ark filodeg

15 g smör

50 g smör till pensling, smält

 

Vaniljvisp:

2 äggulor

2 msk florsocker

2 msk vaniljsocker

3 dl vispgrädde

 

Gör så här:

Äppelrullar:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär äpplen i tärningar och lägg i en kastrull. Blanda i farinsocker, kanel och smör. Låt småkoka tills äppeltärningarna börjar bli mjuka, ca 5 min. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.
  3. Pensla smält smör på varje filodegsark och lägg ovanpå varandra. Täck gärna över filodegsark som du inte jobbar med så att de inte torkar ut och går sönder. Skär filodegen i 6 lika stora rutor och klicka i lite av äppelblandningen i varje. Vik in kanterna och rulla ihop så att det blir en rulle. Lägg rullarna på en bakpappersbeklädd plåt med skarven nedåt och pensla över med lite smält smör. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min, tills rullarna får en fin yta.

Vaniljvisp:

  1. Vispa ihop äggulor, florsocker och vaniljsocker i en bunke.
  2. Tillsätt grädde och vispa vidare tills du får en fluffig och lagom tjock vaniljvisp, ca 4-5 min. Servera äppelrullarna med vaniljvisp.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *