Filodegsrullar fyllda med äpple, kanel och farinsocker. Serveras med en ljuvlig hemlagad vaniljvisp. De krispiga äppelrullarna ihop med den fluffiga vaniljsåsen blir det magiskt gott!
Klart på: ca 1 tim
Krispiga äppelrullar med vaniljvisp
6 st.
Ingredienser:
Äppelrullar:
2 äpplen
1 dl farinsocker
1,5 tsk kanel
6 ark filodeg
15 g smör
50 g smör till pensling, smält
Vaniljvisp:
2 äggulor
2 msk florsocker
2 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Äppelrullar:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skär äpplen i tärningar och lägg i en kastrull. Blanda i farinsocker, kanel och smör. Låt småkoka tills äppeltärningarna börjar bli mjuka, ca 5 min. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.
- Pensla smält smör på varje filodegsark och lägg ovanpå varandra. Täck gärna över filodegsark som du inte jobbar med så att de inte torkar ut och går sönder. Skär filodegen i 6 lika stora rutor och klicka i lite av äppelblandningen i varje. Vik in kanterna och rulla ihop så att det blir en rulle. Lägg rullarna på en bakpappersbeklädd plåt med skarven nedåt och pensla över med lite smält smör. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min, tills rullarna får en fin yta.
Vaniljvisp:
- Vispa ihop äggulor, florsocker och vaniljsocker i en bunke.
- Tillsätt grädde och vispa vidare tills du får en fluffig och lagom tjock vaniljvisp, ca 4-5 min. Servera äppelrullarna med vaniljvisp.