En riktigt god och generös räkmacka med extra mycket räkor och goda grönsaker.

Räksmörgås 

2 port. 

Ingredienser: 

2 vete- eller tekakor 

300 g räkor, handskalade 

4 salladsblad, gärna huvudsallat 

0,5 msk smör 

0,5 dl majonnäs 

2 ägg, hårdkokta 

4 körsbärstomater 

0,5 citron, i klyftor 

Några kvistar dill 

Några skivor gurka 

 

Gör så här: 

  1. Låt räkorna rinna av väl. Dela tomaterna på hälften. Skiva gurkan och äggen.
  2. Bred över smör på bröden.
  3. Lägg 2 salladsblad på varje brödskiva.
  4. Lägg ägg- och gurkskivor ovanpå salladsbladen.Fördela majonnäsen ovanpå och toppa med räkor.
  5. Garnera med några dillkvistar. Servera räksmörgåsarna med körsbärstomater och citronklyftor vid sidan om. 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *