En riktigt god och generös räkmacka med extra mycket räkor och goda grönsaker.
Räksmörgås
2 port.
Ingredienser:
2 vete- eller tekakor
300 g räkor, handskalade
4 salladsblad, gärna huvudsallat
0,5 msk smör
0,5 dl majonnäs
2 ägg, hårdkokta
4 körsbärstomater
0,5 citron, i klyftor
Några kvistar dill
Några skivor gurka
Gör så här:
- Låt räkorna rinna av väl. Dela tomaterna på hälften. Skiva gurkan och äggen.
- Bred över smör på bröden.
- Lägg 2 salladsblad på varje brödskiva.
- Lägg ägg- och gurkskivor ovanpå salladsbladen.Fördela majonnäsen ovanpå och toppa med räkor.
- Garnera med några dillkvistar. Servera räksmörgåsarna med körsbärstomater och citronklyftor vid sidan om.