Saftiga köttfärsbiffar fyllda med mozzarella. Serveras med ugnsrostade rotfrukter, en kall yoghurtsås med ajvar och din favoritsallad.
Klart på: ca 40 min
Mozzarellafyllda biffar med ajvarsås och ugnsrostade rotfrukter
4 port.
Ingredienser:
Biffar:
500 g nötfärs
1 liten gul lök
0,5 kruka basilika
0,5 dl mjölk
1 msk potatismjöl
1 tsk paprikapulver
Salt
Svartpeppar
125 g mozzarella
Smör till stekning
Olja till stekning
Ajvarsås:
1 dl ajvar
1,5 dl grekisk yoghurt
0,5 dl majonnäs
Salt
Rotfrukter:
900 g potatis
4 morötter (jag hade färgglada morötter)
Salt
Svartpeppar
2 krm torkad rosmarin
Olivolja
Till servering:
Sallad
Gör så här:
- Börja med rotfrukterna: Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär potatis och morötter i klyftor, stänger eller mindre bitar. Lägg på en bakpappersbeklädd plåt och krydda med rosmarin, salt och peppar. Ringla över olivolja och blanda runt. Baka i ugnen ca 30-35 min. Vänd gärna runt på rotfrukterna efter halva tiden så att de inte blir brända.
- Gör nu ajvarsåsen. Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål och låt stå i kylen under tiden du förbereder resten.
- Dags för biffarna nu. Finhacka lök och basilika. Skär mozzarella i mindre tärningar. Blanda köttfärs, lök, basilika, mjölk, potatismjöl, paprikapulver, salt och peppar i en skål. Lägg en bit av köttfärsblandningen i handen och platta till den. Lägg sen några mozzarellabitar ovanpå och täck med ytterligare ett lager köttfärs. Tryck ihop skarvarna ordentligt och forma en biff. Forma 8 biffar på detta sätt.
- Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek biffarna ca 7-8 min per sida på medelvärme. Servera biffarna tillsammans med ugnsrostade rotfrukter, ajvarsås och en god sallad.