Mozzarellafyllda biffar med ajvarsås och ugnsrostade rotfrukter

Saftiga köttfärsbiffar fyllda med mozzarella. Serveras med ugnsrostade rotfrukter, en kall yoghurtsås med ajvar och din favoritsallad.

Klart på: ca 40 min

Mozzarellafyllda biffar med ajvarsås och ugnsrostade rotfrukter

4 port.

Ingredienser:

Biffar:

500 g nötfärs

1 liten gul lök

0,5 kruka basilika

0,5 dl mjölk

1 msk potatismjöl

1 tsk paprikapulver

Salt

Svartpeppar

125 g mozzarella

Smör till stekning

Olja till stekning

 

Ajvarsås:

1 dl ajvar

1,5 dl grekisk yoghurt

0,5 dl majonnäs

Salt

 

Rotfrukter:

900 g potatis

4 morötter (jag hade färgglada morötter)

Salt

Svartpeppar

2 krm torkad rosmarin

Olivolja

 

Till servering:

Sallad

 

Gör så här:

  1. Börja med rotfrukterna: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär potatis och morötter i klyftor, stänger eller mindre bitar. Lägg på en bakpappersbeklädd plåt och krydda med rosmarin, salt och peppar. Ringla över olivolja och blanda runt. Baka i ugnen ca 30-35 min. Vänd gärna runt på rotfrukterna efter halva tiden så att de inte blir brända.
  3. Gör nu ajvarsåsen. Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål och låt stå i kylen under tiden du förbereder resten.
  4. Dags för biffarna nu. Finhacka lök och basilika. Skär mozzarella i mindre tärningar. Blanda köttfärs, lök, basilika, mjölk, potatismjöl, paprikapulver, salt och peppar i en skål. Lägg en bit av köttfärsblandningen i handen och platta till den. Lägg sen några mozzarellabitar ovanpå och täck med ytterligare ett lager köttfärs. Tryck ihop skarvarna ordentligt och forma en biff. Forma 8 biffar på detta sätt.
  5. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna och stek biffarna ca 7-8 min per sida på medelvärme. Servera biffarna tillsammans med ugnsrostade rotfrukter, ajvarsås och en god sallad.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *