Krämig kycklinggryta med kabanoss

En härligt god och krämig gryta med kyckling och kabanoss. Grytan blir extra god med den syrliga och krispiga ättiksgurkan som hackas och blandas i. Passar att tillaga vilken dag som helst i veckan.

Klart på: ca 30 min

Krämig kycklinggryta med kabanoss

4 port.

Ingredienser:

500 g kycklingfilé

3 st kabanoss

1 dl ättiksgurka, hackad

2 vitlöksklyftor

2 tsk kinesisk soja

1 röd paprika

200 g champinjoner

5 dl matlagningsgrädde

1 dl vatten

1,5 msk majsstärkelse+ 1,5 msk vatten

1 msk honung

Salt

Svartpeppar

Smör till stekning

 

Till servering:

Kokt ris

Persilja, hackad

 

Gör så här:

  1. Skär kyckling i mindre bitar och korv i skivor. Dela champinjoner i kvartar och skär paprika i strimlor. Hacka ättiksgurka.
  2. Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs kycklingbitarna. Salta, peppra och pressa ner vitlök. Lyft ut dem när de är genomstekta.
  3. Stek champinjonerna tills de fått fin färg. Ta upp och lägg bredvid kycklingen.
  4. Stek korven i någon minut. Tillsätt paprikan och fräs vidare tills den börjar i mjuk. Tillsätt kycklingen och champinjonerna. Rör ner grädde, vatten och soja. Lös upp majsstärkelse i vatten och rör ner i pannan. Koka upp och låt sjuda i ca 10 min. Blanda i honung och gurka. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingpannan med ris och toppa med lite hackad persilja.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *