En härligt god och krämig gryta med kyckling och kabanoss. Grytan blir extra god med den syrliga och krispiga ättiksgurkan som hackas och blandas i. Passar att tillaga vilken dag som helst i veckan.
Klart på: ca 30 min
Krämig kycklinggryta med kabanoss
4 port.
Ingredienser:
500 g kycklingfilé
3 st kabanoss
1 dl ättiksgurka, hackad
2 vitlöksklyftor
2 tsk kinesisk soja
1 röd paprika
200 g champinjoner
5 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1,5 msk majsstärkelse+ 1,5 msk vatten
1 msk honung
Salt
Svartpeppar
Smör till stekning
Till servering:
Kokt ris
Persilja, hackad
Gör så här:
- Skär kyckling i mindre bitar och korv i skivor. Dela champinjoner i kvartar och skär paprika i strimlor. Hacka ättiksgurka.
- Hetta upp lite smör i en stekpanna och fräs kycklingbitarna. Salta, peppra och pressa ner vitlök. Lyft ut dem när de är genomstekta.
- Stek champinjonerna tills de fått fin färg. Ta upp och lägg bredvid kycklingen.
- Stek korven i någon minut. Tillsätt paprikan och fräs vidare tills den börjar i mjuk. Tillsätt kycklingen och champinjonerna. Rör ner grädde, vatten och soja. Lös upp majsstärkelse i vatten och rör ner i pannan. Koka upp och låt sjuda i ca 10 min. Blanda i honung och gurka. Smaka av med salt och peppar. Servera kycklingpannan med ris och toppa med lite hackad persilja.