Ugnstekt falukorv med senapssås 

Skivad falukorv som steks i ugnen och serveras med en god senapssås. Snabbt, enkelt och gott, alla dagar i veckan. 

Ugnstekt falukorv med senapssås 

4 port. 

Ingredienser: 

Ca 800 g falukorv 

 

Senapssås: 

2 dl mjölk 

3 dl matlagningsgrädde 

2 msk smör 

3 msk vetemjöl 

3 msk grov senap 

2 tsk socker (valfritt) 

Salt 

Svartpeppar 

 

Till servering: 

Kokt potatis 

Gröna ärtor 

Körsbärstomater 

 

Gör så här: 

 Falukorv: 

  1. Sätt ugnen på 200 grader (180 grader om varmluft)
  2. Skär falukorven i skivor och lägg i en ugnsfast form. Stek i ugnen ca 15-20 min, tills korven får fin stekyta.

 Senapssås: 

  1. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och vispa runt tills vetemjölet lösts upp.
  2. Häll i mjölk, grädde och socker (om du vill ha det) och låt kokaca 5 min under medelvärme. Vispa runt lite då och då.
  3. Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.

 Servera falukorven med senapssås, kokt potatis, kokta gröna ärtor samt körsbärstomater. 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *