Skivad falukorv som steks i ugnen och serveras med en god senapssås. Snabbt, enkelt och gott, alla dagar i veckan.
Ugnstekt falukorv med senapssås
4 port.
Ingredienser:
Ca 800 g falukorv
Senapssås:
2 dl mjölk
3 dl matlagningsgrädde
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 msk grov senap
2 tsk socker (valfritt)
Salt
Svartpeppar
Till servering:
Kokt potatis
Gröna ärtor
Körsbärstomater
Gör så här:
Falukorv:
- Sätt ugnen på 200 grader (180 grader om varmluft)
- Skär falukorven i skivor och lägg i en ugnsfast form. Stek i ugnen ca 15-20 min, tills korven får fin stekyta.
Senapssås:
- Smält smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och vispa runt tills vetemjölet lösts upp.
- Häll i mjölk, grädde och socker (om du vill ha det) och låt kokaca 5 min under medelvärme. Vispa runt lite då och då.
- Tillsätt senap och smaka av med salt och peppar.
Servera falukorven med senapssås, kokt potatis, kokta gröna ärtor samt körsbärstomater.