Frasiga och helt underbara wienerkammar med mandelmassa. Lyxiga godbitar som görs snabbt med färdig smördeg.
Klart på: ca 35 min
Snabba wienerkammar
6 st
Ingredienser:
6 frysta smördegsplattor (á ~90 g)
150 g mandelmassa
1 äggvita
2 tsk vaniljsocker
Till pensling/garnering:
1 ägg
Pärlsocker
Hackad mandel (jag hade hackade pistagenötter denna gång)
Gör så här:
- Tina smördegsplattorna.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hyvla eller hacka mandelmassan och lägg i en skål. Häll i äggvita och vaniljsocker. Blanda tills det blir en mjuk, slät och ganska kladdig massa.
- Kavla ut smördegsplattorna så de blir lite bredare (kortsidorna blir något längre). Bred mandelmassablandning på varje platta (på hela plattan) och vik kortsidorna mot varandra. Låt skarven ligga lite invikt under wienerkammen. Lägg på bakpappersbeklädd plåt. Pensla med ett uppvispat ägg och strö på pärlsocker och hackad mandel.
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 min, tills wienerkammarna får en fin gyllenbrun färg.