Halstrad tonfisk med varm nudelsallad

En lyxig och fräsch rätt med sesamstekt tonfisk. Denna får sällskap av en varm nudelsallad med grönsaker och en god sås med asiatiska ingredienser.

Klart på: ca 35 min

Halstrad tonfisk med varm nudelsallad

4 port.

Ingredienser:

Tonfisk:

4 bitar vit tonfisk (à 150 g)

Ca 4 msk rostade sesamfrön

Salt

Svartpeppar

Neutral olja till stekning

 

Nudlar:

180 g risnudlar

1 dl vatten

0,75 dl japansk soja

1 msk sriracha

1,5 msk sesamolja

1,5 msk honung

1 msk ingefära, riven

1 lime

1 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

2 vitlöksklyftor

150 g sockerärtor

1 röd paprika

2 salladslökar

Neutral olja till stekning

 

Garnering:

Färsk koriander, några

Rostade sesamfrön

1 lime, i klyftor

 

Gör så här:

Tonfisk:

  1. Tina tonfisken om den är fryst.
  2. Salta, peppra och strö över sesamfrön på båda sidorna av tonfiskbitarna.
  3. Hetta upp olja i stekpanna och stek tonfisken i ca 1 min per sida.
  4. Skär tonfiskbitarna i ca 1,5 cm tjocka skivor.

Nudlar:

  1. Koka risnudlar enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av nudlarna i ett durkslag och skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Gör nu såsen till nudlarna. Blanda vatten, soja, sriracha, sesamolja, honung, ingefära och limesaft i en skål. Lös upp majsstärkelse i vatten och blanda i sojablandningen. Ställ åt sidan.
  3. Hacka vitlök. Skär paprika och salladslök i strimlor. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs vitlöken i ca 30 sek. Tillsätt paprika och stek tills den blir mjuk. Rör i det mesta av salladslöken (spara lite till garnering).
  4. Häll nu i sojablandningen och sockerärtorna. Låt puttra i ca 1 minut, tills såsen tjocknar och ta sen bort stekpannan från värmen. Vänd i nudlarna och låt dem bli varma.

Servera tonfisken med nudlarna och en limeklyfta. Toppa nudlarna med lite sesamfrön och några korianderblad.

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *