Goda och snabblagade bollar gjorda på rispuffar och havregryn. Risboll är en skånsk godsak som smakar lite som en havreboll och är lite smörig och mjuk i konsistensen. Med lite kakao i smeten så tycker jag att det blir extra gott, men det är valfritt.

Klart på: ca 20 min

Risbollar

Ca 15 bollar

Ingredienser:

100 g smör, rumstempererat

2 dl havregryn

4 dl rispuffar

1 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk kakao (valfritt)

1 äggvita

Ca 2 dl rispuffar, att rulla bollarna i

 

Gör så här:

  1. Mixa havregryn och rispuffar till mindre korn i matberedare och häll över i en skål.
  2. Vispa äggvitan till hårt skum.
  3. Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och kakao i rismixen.
  4. Blanda i äggvitan och forma runda bollar. Rulla dem i rispuffar. Om rispuffarna inte vill fastna så kan man trycka in dem i bollarna lite lätt. Låt gärna stå i kylen en stund före servering så de stelnar lite. Förvaras i kylen.

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *