Goda och snabblagade bollar gjorda på rispuffar och havregryn. Risboll är en skånsk godsak som smakar lite som en havreboll och är lite smörig och mjuk i konsistensen. Med lite kakao i smeten så tycker jag att det blir extra gott, men det är valfritt.
Klart på: ca 20 min
Risbollar
Ca 15 bollar
Ingredienser:
100 g smör, rumstempererat
2 dl havregryn
4 dl rispuffar
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao (valfritt)
1 äggvita
Ca 2 dl rispuffar, att rulla bollarna i
Gör så här:
- Mixa havregryn och rispuffar till mindre korn i matberedare och häll över i en skål.
- Vispa äggvitan till hårt skum.
- Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och kakao i rismixen.
- Blanda i äggvitan och forma runda bollar. Rulla dem i rispuffar. Om rispuffarna inte vill fastna så kan man trycka in dem i bollarna lite lätt. Låt gärna stå i kylen en stund före servering så de stelnar lite. Förvaras i kylen.