Goda och spröda kakor gjorda på mördeg med hallonsylt och glasyr. Ett alternativ till hallonsylt är blåbärs- eller jordgubbssylt (använd gärna en fast syltsort så att de inte blir för mjuka). Dessa kakor kan man bara inte få nog av.
Klart på: ca 35 min
Syltsnittar
Ca 25-30 kakor
Ingredienser:
125 g smör
1 ägg
0,75 dl socker
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
0,75 dl sylt (jag hade hallonsylt, fast sort)
Glasyr:
1 dl florsocker
0,75 msk vatten
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om varmluft)
- Blanda smör, ägg, socker, mjöl och bakpulver i en bunke. Arbeta till en smidig mördeg.
- Dela degen i 2 delar och forma dem till längder. Placera längderna på en bakpappersbeklädd plåt. Tryck med fingret i mitten på längderna så du formar en skåra. Klicka sen i lite sylt i skårorna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
- Blanda ingredienserna till glasyren i en skål och ringla över längderna.
- Låt stelna i ca 15 min och skär sen längderna på snedden i lagom stora snittar. Låt svalna helt och förvara sen snittarna svalt och mörkt, som t.ex i en burk. Snittarna går att frysa in.