Syltsnittar

Goda och spröda kakor gjorda på mördeg med hallonsylt och glasyr. Ett alternativ till hallonsylt är blåbärs- eller jordgubbssylt (använd gärna en fast syltsort så att de inte blir för mjuka). Dessa kakor kan man bara inte få nog av.

Klart på: ca 35 min

Syltsnittar

Ca 25-30 kakor

Ingredienser:

125 g smör

1 ägg

0,75 dl socker

3,5 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

0,75 dl sylt (jag hade hallonsylt, fast sort)

 

Glasyr:

1 dl florsocker

0,75 msk vatten

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader (175 grader om varmluft)
  2. Blanda smör, ägg, socker, mjöl och bakpulver i en bunke. Arbeta till en smidig mördeg.
  3. Dela degen i 2 delar och forma dem till längder. Placera längderna på en bakpappersbeklädd plåt. Tryck med fingret i mitten på längderna så du formar en skåra. Klicka sen i lite sylt i skårorna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.
  4. Blanda ingredienserna till glasyren i en skål och ringla över längderna.
  5. Låt stelna i ca 15 min och skär sen längderna på snedden i lagom stora snittar. Låt svalna helt och förvara sen snittarna svalt och mörkt, som t.ex i en burk. Snittarna går att frysa in.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *