Stekt sill

Stekt panerad sill är en riktig klassiker. Tillsammans med alla de goda tillbehören blir det fantastiskt gott!

Klart på: ca 30 min

Stekt sill 

4 port 

Ingredienser: 

Ca 800 g sillfiléer 

2 ägg 

2 dl mjöl 

2 dl ströbröd 

Salt 

Peppar 

Smör och olja till stekning 

 

Tillbehör:  

Kokt potatis eller potatismos

Rödlök. skivat 

Rårörda lingon (se recept HÄR)

Brynt smör

Ärtor 

Några persiljeblad 

Citronklyftor 

 

Gör så här: 

  1. Klipp bort ryggfenan på sillfiléerna. Lägg dem på ett fat med köttsidan uppåt. Strö över salt och peppar. Lägg ihop dem två och två med köttsidorna mot varandra.
  2. Vispa upp äggen i en skål. Strö ut vetemjöl och ströbröd på varsitt fat.
  3. Hetta upp smör i en stekpanna. Vändsillfiléerna först i mjöl, sen i ägg och sist i ströbröd. Stek dem tills de blir gyllenbruna, ca 2 min per sida. 
  4. Servera med kokt potatis/potatismos, gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och citronklyfta. Topp sillarna med rödlöksringar och lite persilja.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *