Stekt panerad sill är en riktig klassiker. Tillsammans med alla de goda tillbehören blir det fantastiskt gott!
Klart på: ca 30 min
Stekt sill
4 port
Ingredienser:
Ca 800 g sillfiléer
2 ägg
2 dl mjöl
2 dl ströbröd
Salt
Peppar
Smör och olja till stekning
Tillbehör:
Kokt potatis eller potatismos
Rödlök. skivat
Rårörda lingon (se recept HÄR)
Brynt smör
Ärtor
Några persiljeblad
Citronklyftor
Gör så här:
- Klipp bort ryggfenan på sillfiléerna. Lägg dem på ett fat med köttsidan uppåt. Strö över salt och peppar. Lägg ihop dem två och två med köttsidorna mot varandra.
- Vispa upp äggen i en skål. Strö ut vetemjöl och ströbröd på varsitt fat.
- Hetta upp smör i en stekpanna. Vändsillfiléerna först i mjöl, sen i ägg och sist i ströbröd. Stek dem tills de blir gyllenbruna, ca 2 min per sida.
- Servera med kokt potatis/potatismos, gröna ärtor, rårörda lingon, brynt smör och citronklyfta. Topp sillarna med rödlöksringar och lite persilja.