Spaghetti carbonara

En riktigt krämig och underbar spaghetti carbonara som tillagas på ett traditionellt italienskt vis med knaperstekt pancetta, äggulor och mycket parmesan.

Spaghetti carbonara

4 port.

Ingredienser:

400 g spaghetti

6 äggulor

100 g parmesan

320 g pancetta

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

Svartpeppar

Salt

 

Gör så här:

  1. Riv parmesan och krossa vitlöksklyftor med knivens bredsida.
  2. Skär pancetta i tärningar (jag hade färdigtärnad).
  3. Blanda äggulor med det mesta av parmesanen (spara ca 20 g till garneringen) samt svartpeppar i en skål.
  4. Koka spaghetti enligt förpackningens anvisningar (glöm inte att salta kokvattnet).
  5. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs de krossade vitlöksklyftorna i ca 1 min. Ta sen upp och släng vitlöken.
  6. Stek pancettan knaprig i den heta olivoljan (som nu har fått ta smak av vitlöken). Ta upp spaghetti direkt ur pastavattnet och blanda med pancettan. Ös över med lite pastavatten och låt puttra i ca 1 min under omrörning.
  7. Ta bort stekpannan från värmen och häll äggule- och parmesanblandnigen över pastan. Ös över med lite mer pastavatten (lite i taget tills du är nöjd med krämigheten) och blanda runt. Smaka av med svartpeppar. Servera på en tallrik och toppa med resterande parmesan.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *