Ramen med tofu, pak choi och champinjoner

En vegetarisk ramen med tofu, pak choi, champinjoner och ägg. Buljongen smaksätts med bland annat misopasta, ingefära och mycket vitlök och har en spännande och god smak.

Klart på: ca 40 min

Ramen med tofu, pak choi och champinjoner

4 port

Ingredienser:

400 g tofu (jag hade den fastare sorten)

200 g champinjoner

2 st pak choi

180 g böngroddar

200 g ramennudlar

4 kokta ägg

1 kruka färsk koriander

3 salladslökar

Rostade sesamfrön

Olja till stekning

 

Buljong:

4 vitlöksklyftor

5 cm ingefära

2 l vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

3 msk misopasta (jag använde shiro miso)

1,5 msk honung

1 dl japansk soja

1 msk sesamolja

1 msk risvinäger

1 msk sriracha

Olja till stekning

 

Gör så här:

  1. Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skär tofun i tärningar, champinjoner i skivor och äggen i halvor. Dela på pak choien genom roten på längden. Strimla salladslök.
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek tofutärningarna gyllengula. Lägg sen åt sidan.
  4. Gör nu buljongen. Finhacka vitlök och ingefära. Hetta upp lite olja i en rymlig kastrull. Fräs vitlök och ingefära ca 1 min. Tillsätt resten av ingredienserna till buljongen och låt sjuda i ca 15 min.
  5. Lägg ner champinjonerna och pak choien i buljongen och låt koka ca 5 min. Ta upp pak choien och lägg i soppskålar. Lägg nudlar i varje skål och häll på buljong med champinjonerna. Toppa med tofu, böngroddar, ägghalvor, salladslök och koriander. Avsluta med att strö över lite sesamfrön.

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *