En vegetarisk ramen med tofu, pak choi, champinjoner och ägg. Buljongen smaksätts med bland annat misopasta, ingefära och mycket vitlök och har en spännande och god smak.
Klart på: ca 40 min
Ramen med tofu, pak choi och champinjoner
4 port
Ingredienser:
400 g tofu (jag hade den fastare sorten)
200 g champinjoner
2 st pak choi
180 g böngroddar
200 g ramennudlar
4 kokta ägg
1 kruka färsk koriander
3 salladslökar
Rostade sesamfrön
Olja till stekning
Buljong:
4 vitlöksklyftor
5 cm ingefära
2 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
3 msk misopasta (jag använde shiro miso)
1,5 msk honung
1 dl japansk soja
1 msk sesamolja
1 msk risvinäger
1 msk sriracha
Olja till stekning
Gör så här:
- Koka nudlarna enligt förpackningens anvisningar. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.
- Skär tofun i tärningar, champinjoner i skivor och äggen i halvor. Dela på pak choien genom roten på längden. Strimla salladslök.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek tofutärningarna gyllengula. Lägg sen åt sidan.
- Gör nu buljongen. Finhacka vitlök och ingefära. Hetta upp lite olja i en rymlig kastrull. Fräs vitlök och ingefära ca 1 min. Tillsätt resten av ingredienserna till buljongen och låt sjuda i ca 15 min.
- Lägg ner champinjonerna och pak choien i buljongen och låt koka ca 5 min. Ta upp pak choien och lägg i soppskålar. Lägg nudlar i varje skål och häll på buljong med champinjonerna. Toppa med tofu, böngroddar, ägghalvor, salladslök och koriander. Avsluta med att strö över lite sesamfrön.