Fiskgryta med saffran

Omfamna hösten och laga till den här ljuvliga saffransdoftande fiskgrytan med torsk och lax. Serveras med potatis eller en brödbit (eller med både och om man vill det).

Klart på: ca 35 min

Fiskgryta med saffran

4 port.

Ingredienser:

450 g torskfilé

375 g laxfilé

1 vitlök

1 schalottenlök

Olja till stekning

1 grön paprika

0,5 msk tomatpuré

1 fiskbuljongtärning

3,5 dl matgrädde

2 dl vatten

0,5 g saffran

0,5 tsk honung

0,5 kruka basilika

Salt

Svartpeppar

 

Till servering:

Kokt potatis

Bröd

 

Gör så här:

  1. Tina upp fisken (om den är fryst).
  2. Finhacka lök och vitlök. Strimla paprika och basilikablad. Skär fisken i större tärningar.
  3. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs lök, vitlök och paprika ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och stek någon minut till.
  4. Häll i grädde, vatten och saffran. Smula ner buljongtärningen och låt koka under medelvärme i ca 4 min. Blanda i honung och basilika. Lägg i fisktärningarna och låt puttra i ca 8 min. Smaka av med salt och peppar. Servera fiskgrytan med kokt potatis och/eller en bit bröd.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *