Omfamna hösten och laga till den här ljuvliga saffransdoftande fiskgrytan med torsk och lax. Serveras med potatis eller en brödbit (eller med både och om man vill det).
Klart på: ca 35 min
Fiskgryta med saffran
4 port.
Ingredienser:
450 g torskfilé
375 g laxfilé
1 vitlök
1 schalottenlök
Olja till stekning
1 grön paprika
0,5 msk tomatpuré
1 fiskbuljongtärning
3,5 dl matgrädde
2 dl vatten
0,5 g saffran
0,5 tsk honung
0,5 kruka basilika
Salt
Svartpeppar
Till servering:
Kokt potatis
Bröd
Gör så här:
- Tina upp fisken (om den är fryst).
- Finhacka lök och vitlök. Strimla paprika och basilikablad. Skär fisken i större tärningar.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna. Fräs lök, vitlök och paprika ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och stek någon minut till.
- Häll i grädde, vatten och saffran. Smula ner buljongtärningen och låt koka under medelvärme i ca 4 min. Blanda i honung och basilika. Lägg i fisktärningarna och låt puttra i ca 8 min. Smaka av med salt och peppar. Servera fiskgrytan med kokt potatis och/eller en bit bröd.