En härlig och snabblagad pastarätt med scampi, tomater och mycket vitlök.

Klart på: ca 20 min

Pasta med scampi

4 port.

Ingredienser:

500 g pasta (t.ex. spaghetti eller linguine)

600 g scampi/jätteräkor

400 g körsbärstomater i burk

3 msk olivolja

3-4 vitlöksklyftor,

1 tärning fiskbuljong

2 krm chiliflakes

2 tsk flytande honung (valfritt)

0,5 dl persilja, hackad

50 g parmesan, riven

Salt

Svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Tina räkorna om de är frysta (ta bort stjärtskalet om du vill).
  2. Koka pasta enligt förpackningens anvisningar (glöm inte att salta vattnet).
  3. Hacka vitlök och persilja. Riv parmesan (om den inte redan är riven).
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlök ca 1 min.
  5. Tillsätt tomater och chiliflakes. Smula ner buljong i tomatsåsen och låt puttra ca 5 min.
  6. Blanda i honung och smaka av med peppar och ev. salt.
  7. Lägg räkorna i såsen och blanda runt en liten stund så att de blir varma (koka dem inte för länge).
  8. Ta upp pasta direkt ur vattnet och blanda ner i såsen. Häll ev. i lite pastavatten om det behövs och rör runt. Stäng av värmen under stekpannan och blanda i riven parmesan och persilja. Servera genast. Toppa gärna med riven parmesan.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *