En härlig och snabblagad pastarätt med scampi, tomater och mycket vitlök.
Klart på: ca 20 min
Pasta med scampi
4 port.
Ingredienser:
500 g pasta (t.ex. spaghetti eller linguine)
600 g scampi/jätteräkor
400 g körsbärstomater i burk
3 msk olivolja
3-4 vitlöksklyftor,
1 tärning fiskbuljong
2 krm chiliflakes
2 tsk flytande honung (valfritt)
0,5 dl persilja, hackad
50 g parmesan, riven
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
- Tina räkorna om de är frysta (ta bort stjärtskalet om du vill).
- Koka pasta enligt förpackningens anvisningar (glöm inte att salta vattnet).
- Hacka vitlök och persilja. Riv parmesan (om den inte redan är riven).
- Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlök ca 1 min.
- Tillsätt tomater och chiliflakes. Smula ner buljong i tomatsåsen och låt puttra ca 5 min.
- Blanda i honung och smaka av med peppar och ev. salt.
- Lägg räkorna i såsen och blanda runt en liten stund så att de blir varma (koka dem inte för länge).
- Ta upp pasta direkt ur vattnet och blanda ner i såsen. Häll ev. i lite pastavatten om det behövs och rör runt. Stäng av värmen under stekpannan och blanda i riven parmesan och persilja. Servera genast. Toppa gärna med riven parmesan.