Stekta bananer med pekannötter och vaniljglass

Om du har mogna bananer hemma och du är sugen på något sött och riktigt gott, så ska du laga till den här snabba och läckra desserten. Stekta bananer med sirap, crunchiga pekannötter, havssalt och glass.

Klart på: ca 10 min

Stekta bananer med pekannötter och vaniljglass

4 port.

Ingredienser:

4 bananer, mogna

3 msk farinsocker

3 msk lönnsirap (går även bra med ljus sirap)

3 msk smör

50 g pecannötter

1 nypa flingsalt

Ca 750 ml vaniljglass

 

Gör så här:

  1. Hacka pekannötterna grovt och rosta dem i en torr het stekpanna, ca 3-4 min. Rör om då och då så att de inte blir brända. Lägg dem på ett fat och ställ åt sidan.
  2. Skär bananerna i mindre bitar. Hetta upp smör, farinsocker och sirap i en stekpanna. Rör ner bananerna och stek tills dem börjar bli mjuka. Blanda i de torrostade pekannötterna och strö över en nypa flingsalt. Låt svalna ett par minuter. Servera bananer i en skål med 2 skopor vaniljglass.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *