Om du har mogna bananer hemma och du är sugen på något sött och riktigt gott, så ska du laga till den här snabba och läckra desserten. Stekta bananer med sirap, crunchiga pekannötter, havssalt och glass.
Klart på: ca 10 min
Stekta bananer med pekannötter och vaniljglass
4 port.
Ingredienser:
4 bananer, mogna
3 msk farinsocker
3 msk lönnsirap (går även bra med ljus sirap)
3 msk smör
50 g pecannötter
1 nypa flingsalt
Ca 750 ml vaniljglass
Gör så här:
- Hacka pekannötterna grovt och rosta dem i en torr het stekpanna, ca 3-4 min. Rör om då och då så att de inte blir brända. Lägg dem på ett fat och ställ åt sidan.
- Skär bananerna i mindre bitar. Hetta upp smör, farinsocker och sirap i en stekpanna. Rör ner bananerna och stek tills dem börjar bli mjuka. Blanda i de torrostade pekannötterna och strö över en nypa flingsalt. Låt svalna ett par minuter. Servera bananer i en skål med 2 skopor vaniljglass.