Pankopanerad schnitzel med ugnsbakad blomkål och citron- och örtsås

Goda skinkschnitzlar panerade i panko, ett ströbröd som ger extra krispighet. Här serveras schnitzlarna med parmesantäckt blomkål som bakats i ugn, samt en örtsås med en frisk smak av citron.

Klart på: ca 40 min

Pankopanerad schnitzel med ugnsbakad blomkål och citron- och örtsås

4 port.

Ingredienser:

Schnitzel:

4 stora skivor skinkschnitzel (ca 500 g)

2 dl pankoströbröd

1 dl vetemjöl

2 ägg

0,5 tsk paprikapulver

0,5 tsk vitlökspulver

Salt

Svartpeppar

Smör till stekning (en rejäl klick)

Olja till stekning

 

Ugnsbakad blomkål:

1 blomkålshuvud (ca 700 g)

1 dl parmesan, riven (går även bra med annan ostsort)

1 msk persilja, finhackad

Chiliolja (går även fint med olivolja)

0,5 tsk vitlökspulver

Salt

Svartpeppar

 

Citron- och örtsås:

2 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

0,5 citron, zesten (gärna ekologisk)

1 msk persilja, hackad

1 tsk honung (valfritt)

Salt

Svartpeppar

 

Till servering:

Citronklyftor

Valfri sallad

 

Gör så här:

  1. Börja med blomkålen. Sätt ugnen på 180 grader. Ansa blomkålen och skär tvärs över i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en bakpappersbeklädd ugnsplåt. Strö över salt, svartpeppar, vitlökspulver, persilja och parmesan. Ringla över lite chiliolja (eller olivolja) och baka mitt i ugnen ca 20-25 min.
  2. Gör nu citron- och persiljesåsen. Riv citronzest med rivjärn. Blanda crème fraiche, majonnäs, citronzest, finhackad persilja och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen tills det är dags att servera.
  3. Ta fram schnitzlarna och torka av dem med hushållspapper. Krydda dem med salt, svartpeppar, paprikapulver och vitlökspulver på båda sidorna. Vispa upp äggen i en djup skål. Häll upp vetemjöl på ett fat och panko på ett annat. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Vänd schnitzlarna först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Stek schnitzlarna tills de får en fin färg, ca 4 min per sida. Servera schnitzel med ugnsbakad blomkål, citron- och örtsås, en citronklyfta och valfri sallad.

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *