Goda skinkschnitzlar panerade i panko, ett ströbröd som ger extra krispighet. Här serveras schnitzlarna med parmesantäckt blomkål som bakats i ugn, samt en örtsås med en frisk smak av citron.
Klart på: ca 40 min
Pankopanerad schnitzel med ugnsbakad blomkål och citron- och örtsås
4 port.
Ingredienser:
Schnitzel:
4 stora skivor skinkschnitzel (ca 500 g)
2 dl pankoströbröd
1 dl vetemjöl
2 ägg
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk vitlökspulver
Salt
Svartpeppar
Smör till stekning (en rejäl klick)
Olja till stekning
Ugnsbakad blomkål:
1 blomkålshuvud (ca 700 g)
1 dl parmesan, riven (går även bra med annan ostsort)
1 msk persilja, finhackad
Chiliolja (går även fint med olivolja)
0,5 tsk vitlökspulver
Salt
Svartpeppar
Citron- och örtsås:
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
0,5 citron, zesten (gärna ekologisk)
1 msk persilja, hackad
1 tsk honung (valfritt)
Salt
Svartpeppar
Till servering:
Citronklyftor
Valfri sallad
Gör så här:
- Börja med blomkålen. Sätt ugnen på 180 grader. Ansa blomkålen och skär tvärs över i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en bakpappersbeklädd ugnsplåt. Strö över salt, svartpeppar, vitlökspulver, persilja och parmesan. Ringla över lite chiliolja (eller olivolja) och baka mitt i ugnen ca 20-25 min.
- Gör nu citron- och persiljesåsen. Riv citronzest med rivjärn. Blanda crème fraiche, majonnäs, citronzest, finhackad persilja och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen tills det är dags att servera.
- Ta fram schnitzlarna och torka av dem med hushållspapper. Krydda dem med salt, svartpeppar, paprikapulver och vitlökspulver på båda sidorna. Vispa upp äggen i en djup skål. Häll upp vetemjöl på ett fat och panko på ett annat. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Vänd schnitzlarna först i mjöl, sen i ägg och sist i panko. Stek schnitzlarna tills de får en fin färg, ca 4 min per sida. Servera schnitzel med ugnsbakad blomkål, citron- och örtsås, en citronklyfta och valfri sallad.