En indisk-inspirerad vegetarisk gryta med gyllenstekta halloumibitar, spenat, paprika och sockerärtor. Kokosmjölk och garam masala ger den här grytan en härlig och spännande smak.
Klart på: ca 30 min
Halloumigryta med grönsaker
4 port.
Ingredienser:
400 g halloumi
150 g sockerärtor
65 g färsk spenat
1 röd spetspaprika
400 ml kokosmjölk
2 vitlöksklyftor
3 msk ajvar
2 tsk sambal oelek
1,5 msk garam masala
1 tsk honung
Salt
Svartpeppar
Olja till stekning
Till servering:
Kokt ris
Koriander, färsk
Lime, i klyftor
Gör så här:
- Skär halloumi i tärningar och paprika i mindre bitar. Finhacka vitlök.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek halloumi gyllene. Tillsätt paprika och vitlök och stek tills paprikan börjar bli mjuk.
- Häll i kokosmjölk, ajvar, sambal oelek, garam masala och låt koka ett par minuter. Tillsätt honung, spenat och sockerärtor och koka upp tills spenaten blir mjuk och sockerärtorna blir varma. Smaka av med salt och peppar. Servera halloumigrytan med kokt ris, några korianderblad och en limeklyfta.