Halloumigryta med grönsaker

En indisk-inspirerad vegetarisk gryta med gyllenstekta halloumibitar, spenat, paprika och sockerärtor. Kokosmjölk och garam masala ger den här grytan en härlig och spännande smak.

Klart på: ca 30 min

Halloumigryta med grönsaker

4 port.

Ingredienser:

400 g halloumi

150 g sockerärtor

65 g färsk spenat

1 röd spetspaprika

400 ml kokosmjölk

2 vitlöksklyftor

3 msk ajvar

2 tsk sambal oelek

1,5 msk garam masala

1 tsk honung

Salt

Svartpeppar

Olja till stekning

 

Till servering:

Kokt ris

Koriander, färsk

Lime, i klyftor

 

Gör så här:

  1. Skär halloumi i tärningar och paprika i mindre bitar. Finhacka vitlök.
  2. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek halloumi gyllene. Tillsätt paprika och vitlök och stek tills paprikan börjar bli mjuk.
  3. Häll i kokosmjölk, ajvar, sambal oelek, garam masala och låt koka ett par minuter. Tillsätt honung, spenat och sockerärtor och koka upp tills spenaten blir mjuk och sockerärtorna blir varma. Smaka av med salt och peppar. Servera halloumigrytan med kokt ris, några korianderblad och en limeklyfta.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *