Bruschetta med tomat och mozzarella

En perfekt entrérätt som alla garanterat kommer att älska. Surdegsbröd stekt i olivolja och ingnidet med vitlök, toppad med en röra av tomat, basilika och mozzarella. Bruschetta passar även utmärkt som tillbehör till soppa eller buffén.

Bruschetta med tomat och mozzarella

6 pers.

Ingredienser:

6 tomater

2 förpackningar mozzarella

6 skivor surdegsbröd

Ca 4 msk olivolja

1-2 vitlöksklyftor, skalade och delade

0,75 dl färsk basilika, hackad

Salt

Svartpeppar

Créma di balsamico

Gör så här:

  1. Pensla brödskivorna med olivolja på båda sidorna. Hetta upp en stekpanna och rosta bröden på båda sidorna, tills de får en fin gyllenbrun yta. (De får inte bli brända).
  2. Gnid in brödskivorna med vitlökshalvorna och lägg dem på ett stort fat.
  3. Skär tomater och mozzarella i mindre tärningar, hacka basilikan och blanda alltsamman i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa brödskivorna med tomatröran. Ringla över lite olivolja och créma di balsamico.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *