En perfekt entrérätt som alla garanterat kommer att älska. Surdegsbröd stekt i olivolja och ingnidet med vitlök, toppad med en röra av tomat, basilika och mozzarella. Bruschetta passar även utmärkt som tillbehör till soppa eller buffén.
Bruschetta med tomat och mozzarella
6 pers.
Ingredienser:
6 tomater
2 förpackningar mozzarella
6 skivor surdegsbröd
Ca 4 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor, skalade och delade
0,75 dl färsk basilika, hackad
Salt
Svartpeppar
Créma di balsamico
Gör så här:
- Pensla brödskivorna med olivolja på båda sidorna. Hetta upp en stekpanna och rosta bröden på båda sidorna, tills de får en fin gyllenbrun yta. (De får inte bli brända).
- Gnid in brödskivorna med vitlökshalvorna och lägg dem på ett stort fat.
- Skär tomater och mozzarella i mindre tärningar, hacka basilikan och blanda alltsamman i en skål. Smaka av med salt och peppar.
- Toppa brödskivorna med tomatröran. Ringla över lite olivolja och créma di balsamico.