Vegobiffar med halloumi och zucchini

Nyttiga vegetariska biffar med bland annat halloumiost och zucchini. De färska kryddorna ger dessa biffar ett extra lyft. Serveras med tillbehör som till exempel bulgursallad och yoghurtsås.

Klart på: ca 25 min

Vegobiffar med halloui och zucchini

Ca 8 biffar

Ingredienser:

Vegobiffar:

1 dl quinoa

2 dl vatten

1 tsk grönsaksbuljong

200 g halloumiost

1 zucchini

1 morot

2 vitlöksklyftor

2 salladslökar

0,5 dl persilja, hackad

0,5 kruka basilika, hackad

1 tsk paprikapulver

1 krm chiliflakes

3 ägg

1 dl ströbröd

Svartpeppar

Salt

Olja till stekning

 

Gör så här:

  1. Koka quinoa i vatten och grönsaksbuljong (istället för salt). Följ anvisningarna på förpackningen. Häll ev. av vatten som finns kvar efter kokningen och låt svalna.
  2. Tvätta och riv zucchini. Låt vätskan rinna ur i en sil och pressa efter en stund så mycket vätska du kan ur zucchinin. Lägg sen i en bunke.
  3. Riv halloumi, morot och vitlök. Finstrimla salladslök. Hacka persilja och basilika. Lägg halloumin och alla skurna grönsakerna i bunken. Tillsätt paprikapulver, chiliflakes, salt och peppar.
  4. Vispa ihop ägg och ströbröd och häll i bunken. Tillsätt kokt quinoa och blanda ihop smeten och forma till biffar. Krama ur ev. vätska när du formar biffarna.
  5. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek biffarna tills de får en fin gyllenbrun yta, ca 4-5 min på varje sida.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *