Nyttiga vegetariska biffar med bland annat halloumiost och zucchini. De färska kryddorna ger dessa biffar ett extra lyft. Serveras med tillbehör som till exempel bulgursallad och yoghurtsås.
Klart på: ca 25 min
Vegobiffar med halloui och zucchini
Ca 8 biffar
Ingredienser:
Vegobiffar:
1 dl quinoa
2 dl vatten
1 tsk grönsaksbuljong
200 g halloumiost
1 zucchini
1 morot
2 vitlöksklyftor
2 salladslökar
0,5 dl persilja, hackad
0,5 kruka basilika, hackad
1 tsk paprikapulver
1 krm chiliflakes
3 ägg
1 dl ströbröd
Svartpeppar
Salt
Olja till stekning
Gör så här:
- Koka quinoa i vatten och grönsaksbuljong (istället för salt). Följ anvisningarna på förpackningen. Häll ev. av vatten som finns kvar efter kokningen och låt svalna.
- Tvätta och riv zucchini. Låt vätskan rinna ur i en sil och pressa efter en stund så mycket vätska du kan ur zucchinin. Lägg sen i en bunke.
- Riv halloumi, morot och vitlök. Finstrimla salladslök. Hacka persilja och basilika. Lägg halloumin och alla skurna grönsakerna i bunken. Tillsätt paprikapulver, chiliflakes, salt och peppar.
- Vispa ihop ägg och ströbröd och häll i bunken. Tillsätt kokt quinoa och blanda ihop smeten och forma till biffar. Krama ur ev. vätska när du formar biffarna.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek biffarna tills de får en fin gyllenbrun yta, ca 4-5 min på varje sida.