Varm bulgursallad

En nyttig bulgursallad som passar som tillbehör till mesta,  men är mycket god bara som den är. Serveras helst varm, men det går även fint att servera den kall.

Varm bulgursallad

4 port.

Ingredienser:

3 dl bulgur

6 dl vatten

1 grönsaksbuljongtärning

0,5 rödlök

1 röd paprika

200 g champinjoner

Salt

Svartpeppar

Olja till stekning

 

Gör så här:

  1. Koka bulgur i vatten och grönsaksbuljong (istället för salt). Följ anvisningarna på förpackningen.
  2. Finhacka lök, strimla paprika och skiva champinjoner. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs lök tills den blir mjuk. Tillsätt champinjonerna och stek i ett par minuter. Blanda sen i paprika och stek vidare tills den blir mjuk.
  3. Blanda de stekta grönsakerna i bulgurn och servera.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *