Bakad potatis med räkröra

Den här klassiska rätten passar utärkt att äta till lunch såväl som middag. Det tar en stund för potatisen att bli färdig, men då den sköter sig själv i ugnen kan man göra annat under tiden. Har man ont om tid så går det även fint att tillaga potatisen i mikrovågsugnen i ca 20 min. Det finns många goda röror som passar fint till bakad potatis och räkröra är en av dem. Den här räkröran är enkel och magnifikt god!

Klart på: 70 min

Bakad potatis med räkröra

4 port.

Ingredienser:

4 bakpotatisar

500 g handskalade räkor

1 dl majonnäs

1 dl crème fraiche

0,5 kruka dill, hackad

0,5 rödlök

Salt

Svartpeppar

2 msk smör

 

Topping:

80 g röd stenbitsrom

Några dillkvistar

1 citron, i klyftor.

 

Till servering:

Valfri sallad

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta potatisarna och torka av dem med hushållspapper. Stick antigen några hål med en gaffel eller skär ett snitt i varje potatis. Slå sen in dem i aluminiumfolie. Baka potatisarna i mitten av ugnen ca 60-70 min, beroende på hur stora de är. (Du kan även baka dem på full effekt i mikrovågsugn i ca 20 min)
  3. Låt räkorna rinna av (om du har räkor i lake). Hacka rödlök och dill. Rör ihop majonnäs och crème fraiche i en skål. Blanda i rödlök, dill och räkor och smaka av med salt och peppar.
  4. Ta ut potatisarna ur ugnen och känn efter med en provsticka om de är mjuka. Skär ett kryss i varje potatis, klicka i 0,5 msk smör och fyll dem med räkröra. Toppa med en rejäl klick stenbitsrom och en dillkvist. Servera med en citronklyfta och valfri sallad.

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *