Igår kände jag för att laga till något asiatiskt. Jag svängde ihop en galet god asiatisk pastarätt med bland annat kycklingfärs, gochujang och broccoli. Gochujang (finns i välsorterade matbutiker) är en koreansk fermenterad chilipasta som med sin fylliga umamismak, hetta, sälta och sötma, gör den här rätten magiskt god! Testa den!
Klart på: ca 30 min
Het asiatisk kycklingpasta med broccoli
4 port.
Ingredienser:
400 g pasta (jag hade Mafaldinepasta, går även bra med vetenudlar)
500 g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk ingefära, riven
250 g broccolibuketter
1 salladslök
2-3 msk gochujang (efter smak och tycke)
1,5 dl vatten
1 lime, saften
4 msk japansk soja
4 msk hoisinsås
1 msk sesamolja
1,5 msk flytande honung
1 msk majsstärkelse + 1 msk vatten
3 msk neutral olja till stekning
Salt
Topping:
Rostade sesamfrön
Salladslök, strimlad
Gör så här:
- Blanda gochujang, vatten, limesaft, soja, sesamolja, hoisinsås och honung i en skål. Lös upp majsstärkelse i vatten och blanda ner i skålen och ställ åt sidan.
- Skär broccoli i buketter. Strimla salladslök och finhacka vitlök. Riv ingefära.
- Koka pasta/nudlar enligt förpackningens anvisningar (salta kokvattnet om du väljer pasta).
- Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfärsen ordentligt. Tillsätt vitlök och fräs någon minut. Blanda i ingefära. Tillsätt broccoli och stek vidare tills broccolin börjar bli mjuk. Rör ner salladslök och smaka av med salt.
- Ta upp pastan ur kokvattnet och häll ner i kycklingfräset (om du har kokat nudlar så häller du av dem i ett durkslag, spolar över med kallt vatten och låter dem rinna av). Häll sen såsen över och blanda runt. Låt allt få puttra tillsammans ca 1 min och servera genast. Toppa med lite sesamfrön och strimlad salladslök.