Het asiatisk kycklingpasta med broccoli

Igår kände jag för att laga till något asiatiskt. Jag svängde ihop en galet god asiatisk pastarätt med bland annat kycklingfärs, gochujang och broccoli. Gochujang (finns i välsorterade matbutiker) är en koreansk fermenterad chilipasta som med sin fylliga umamismak, hetta, sälta och sötma, gör den här rätten magiskt god! Testa den!

Klart på: ca 30 min

Het asiatisk kycklingpasta med broccoli

4 port.

Ingredienser:

400 g pasta (jag hade Mafaldinepasta, går även bra med vetenudlar)

500 g kycklingfärs

2 vitlöksklyftor

1 msk färsk ingefära, riven

250 g broccolibuketter

1 salladslök

2-3 msk gochujang (efter smak och tycke)

1,5 dl vatten

1 lime, saften

4 msk japansk soja

4 msk hoisinsås

1 msk sesamolja

1,5 msk flytande honung

1 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

3 msk neutral olja till stekning

Salt

 

Topping:

Rostade sesamfrön

Salladslök, strimlad

 

Gör så här:

  1. Blanda gochujang, vatten, limesaft, soja, sesamolja, hoisinsås och honung i en skål. Lös upp majsstärkelse i vatten och blanda ner i skålen och ställ åt sidan.
  2. Skär broccoli i buketter. Strimla salladslök och finhacka vitlök. Riv ingefära.
  3. Koka pasta/nudlar enligt förpackningens anvisningar (salta kokvattnet om du väljer pasta).
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfärsen ordentligt. Tillsätt vitlök och fräs någon minut. Blanda i ingefära. Tillsätt broccoli och stek vidare tills broccolin börjar bli mjuk. Rör ner salladslök och smaka av med salt.
  5. Ta upp pastan ur kokvattnet och häll ner i kycklingfräset (om du har kokat nudlar så häller du av dem i ett durkslag, spolar över med kallt vatten och låter dem rinna av). Häll sen såsen över och blanda runt. Låt allt få puttra tillsammans ca 1 min och servera genast. Toppa med lite sesamfrön och strimlad salladslök.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *