Dessa pannkakor är inte bara jättegoda utan även jättenyttiga. Äter du dessa till frukost så håller de säkerligen dig mätt hela förmiddagen. Välj själv om du vill tillsätta socker, men de är lika goda utan tack vare de söta bananerna som du blandar i. Med sirap och bananskivor blir det sött och gott ändå.
Klart på: ca 25 min
Amerikanska pannkakor med havre och banan
Ca 8 pannkakor
Ingredienser:
2 bananer, mogna
2 ägg
1,25 dl mjölk
3,5 dl havremjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk socker (valfritt)
1 krm salt
Rapsolja till stekning
Till servering:
Lönnsirap
Bananskivor
Gör så här:
- Mosa bananerna i en skål med en gaffel (det gör inget om det finns lite bananbitar kvar). Vispa i ägg och mjölk.
- Blanda alla torra ingredienserna i en annan skål och häll sedan i bananblandningen. Vispa till en slät smet.
- Värm upp lite olja i en liten stekpanna, ca 13 cm i diameter på medelvärme (du kan även använda plättlagg om du vill). Det räcker med att du har olja i den första laggen bara.
- Klicka ut ca 0,75 dl smet per pannkaka och grädda i ca 1,5-2 min per sida på medelvärme. När det börjar bli bubblor på ytan är det dags att vända på pannkakan. Sänk värmen om pannkakorna får för mycket färg.
- Servera gärna med några bananskivor och ringla över lönnsirap.