Pasta al tonno

En läcker och enkel pastarätt med tonfisk som går snabbt att svänga ihop. Perfekt för den som är sugen på något riktigt gott men som varken har tid eller lust att stå och laga mat en längre stund.

Pasta al tonno

4 port.

Ingredienser:

400 g pasta (jag hade linguine)

150 g tonfisk i vatten (avrunnen vikt)

400 g hela skalade tomater i burk

2 msk kapris

2 vitlöksklyftor

0,5 kruka basilika

0,5 citron, zest

1-2 krm chiliflakes

1 msk honung, flytande (valfritt)

1 msk olivolja till stekning

1 msk smör till stekning

Salt

Svartpeppar

 

Topping:

Parmesan, riven

Persilja, hackad

 

Gör så här:

  1. Finhacka vitlök. Strimla basilikablad och riv citronzest fint med rivjärn. Låt tonfisken rinna av.
  2. Koka pasta enligt förpackningens anvisningar.
  3. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Fräs vitlök och kapris ca 1 min. Tillsätt tomater och krossa dem till mindre bitar med en stekspade. Blanda i chiliflakes och låt tomatsåsen puttra ca 7 min.
  4. Rör ner basilika, citronzest, honung och tonfisk. Koka under medelvärme i några minuter och smaka av med salt och peppar. Ta upp pastan ur pastavattnet och blanda ner den direkt i såsen. Ös i pastavatten, lite i taget tills du har en krämig pasta.
  5. Toppa pastan med hackad persilja och riven parmesan.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *