Biff stroganoff är en väldigt tacksam maträtt att laga då den är underbart mustig, mättande och fixas på kort tid. Grädde, senap, tomatpuré och vinbäsgelé ger den här stroganoffen en härlig smak. Den här maträtten kan man laga vilken dag som helst i veckan och den känns alltid lika rätt.
Biff stroganoff
4 port.
Ingredienser:
700 g ryggbiff
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Smör och olja till stekning
3 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
1,5 msk tomatpuré
1,5 tsk dijonsenap
1 msk svart vinbärsgelé
Salt
Svartpeppar
Till servering:
Kokt ris
1 kruka persilja, hackad
Gör så här:
- Skär ryggbiff och paprika i strimlor. Finhacka lök och vitlök.
- Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna. Bryn köttet hastigt och tillsätt lite salt. Ta sen upp köttet på ett fat och ställ åt sidan.
- Fräs lök och vitlök tills de blir mjuka. Vänd ner paprikan och fräs tillsammans med löken någon minut. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och stek ca 1 min. Häll därefter grädde, vatten och dijonsenap. Smula ner buljongtärningen och låt koka på medelvärme i några minuter. Blanda i vinbärsgelén och köttet. Smaka av med salt och peppar.
- Servera biff stroganoff med kokt ris och toppa med hackad persilja.