Fyllda kycklingfiléer med parmaskinka och balsamsås

En lyxig kycklingrätt med italienska smaker. Kycklingbröstfiléer fyllda med mozzarella, soltorkade tomater och basilika, inlindade i parmaskinka. Kycklingen tillagas i ugnen med en god balsamsås som ger en spännande smak. Här serveras rätten tillsammans med kokta haricot verts, vaxbönor och kokt ris, men det går lika bra med potatis och andra grönsaker som du tycker om.

Fyllda kycklingfiléer med parmaskinka och balsamsås

4 port.

Ingredienser:

4 kycklingbröstfiléer (ca 600 g)
8 skivor parmaskinka (ca 120 g)
8 st soltorkade tomater (jag hade tomater i olja)
0,5 kruka basilika
125 g mozzarella
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Olja till steking

Balsamsås:
3 dl grädde
2 msk balsamvinäger
0,5 kycklingbuljongtärning
1 vitlöksklyfta

Till servering:
Kokta haricot verts och/eller vaxbönor
Kokt ris eller ugnsrostad potatis
Några kvistar färsk timjan

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Strimla soltorkade tomater och basilikablad. Skär mozzarella i tärningar. Lägg tomater, basilika och mozzarella i en skål. Pressa i vitlök och blanda runt.
3. Skär ett snitt på längden i varje kycklingfilé och salta och peppra runtom. Fördela mozzarellablandningen i fickorna i kycklingen. Linda in varje filé i 2 parmaskinkskivor.
4. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek kycklingfiléerna runtom i några minuter, tills parmaskinkan börjar få färg. Lägg filéerna i en ugnsform.
5. Gör nu balsamsåsen. Blanda grädde och balsamvinäger i en kastrull. Smula ner buljongtärningen och pressa i vitlök. Koka upp såsen under omrörning och häll över kycklingfiléerna. Tillaga mitt i ugnen i ca 25-30 min.
6. Servera kycklingen med kokt ris eller ugnsrostad potatis, haricot verts och vaxbönor. Toppa kycklingen med lite färsk timjan.

 

 

 

 

 

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *