Ugnsgrillade kycklingben med vermicelli-bulgur och currysås

Saftiga och smakrika kycklingben som serveras med vermicelli-bulgur och en hemmagjord currysås. Vermicelli-bulgur är mycket populär i mellanöstern och är ett gott och nyttigt alternativ till ris.

Ugnsgrillade kycklingben med vermicelli-bulgur och currysås

4 port.

Ingredienser:

1 kg kycklingben

2 tsk honung

2 tsk paprikapulver

2 msk olja

1 vitlöksklyfta, pressad

Smör

Salt

Svarteppar

 

Vermicelli-bulgur:

1 dl vermicelli

3 dl bulgur

6,5 dl vatten

1 tsk salt

1 msk olja

1 msk smör

 

Currysås:

2 msk smör

2 tsk curry

2 msk vetemjöl

1,5 dl grädde

1,5 dl vatten

0,5 hönsbuljongtärning

2 msk mango chutney

Ev. salt

 

Till servering:

Sallad

 

Gör så här:

 Kycklingben:

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Torka av kycklingbenen med hushållspapper.
  3. Blanda samman olja, honung, paprikapulver, salt och vitlök. Gnid in kycklingbenen med marinaden och lägg dem i en ugnsform. Lägg en klick smör på varje kycklingben och strö över lite svartpeppar. Stek i mitten av ugnen ca 30-35 min.

Currysås:

  1. Smält smör i en kastrull. Blanda i curry och låt fräsa ca 30 sek. Tillsätt vetemjöl och vispa runt tills mjölet lösts upp.
  2. Tillsätt grädde, vatten och buljong och låt småkoka ca 5 min, tills såsen börjar bli tjock. Rör om då och då.
  3. Rör ner mango chutney och låt koka någon minut till. Smaka ev. av med lite salt.

Vermicelli-bulgur:

  1. Torrosta vermicelli i en kastrull tills de blir gyllenbruna (vermicellin får inte brännas vid- håll koll och rör om hela tiden). Ta upp vermicellin ur kastrullen och ställ åt sidan.
  2. Koka upp vatten med salt, olja och smör i kastrullen. Sänk värmen till låg temperatur, blanda i bulgur och vermicelli och låt småputtra under lock i ca 10 min. Stäng sen av värmen helt och låt kastrullen stå i eftervärmen ca 10 min så allt får stå och dra.

Servera kycklingben med vermicelli-bulgur, currysås och en god sallad.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *