Det här är en härligt krämig och lättlagad pastarätt. Med citron och dill i såsen får den en god och frisk smak. Om du till exempel vill laga till något lyxigt på en vardag (eller vilken dag som helst) är det här den perfekta rätten.
Krämig räkpasta med körsbärstomater
4 port.
Ingredienser:
500 g pasta, gärna bandpasta
500 g skalade räkor
200 g körsbärstomater
3 dl matlagningsgrädde
1 krm chiliflakes
0,5 citron, rivet zest
2 msk dill, hackad
1 gul lök
0,5 dl vitt vin
1-2 tsk honung, flytande
0,5 fiskbuljongtärning
Svartpeppar
Salt
Smör till stekning
Gör så här:
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
- Finhacka lök och riv citronzest.
- Hetta upp smör i en stekpanna. Tillsätt lök och fräs den mjuk. Häll i vin och låt koka i ca 1 min. Blanda i grädde och chiliflakes. Smula i buljongen och låt koka någon minut.
- Tillsätt honung, citronzest, dill och tomater och låt puttra tills tomaterna börjar bli mjuka. Smaka av med salt och peppar.
- Ta upp pastan direkt ur pastavattnet och blanda ner den i såsen tillsammans med räkorna. Blanda även i ca 1 dl av pastavattnet för att få lite krämigare pasta. Servera genast. Garnera gärna med en dillkvist.