Biff à la Lindström är en riktig klassiker. Mycket goda biffar med kapris och rödbetor som serveras med persiljesmör, sparris och ugnsrostad potatis.
Biff à la Lindström
4 port.
Ingredienser:
500 g kalvfärs
1,5 dl vatten
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
6 skivor inlagda rödbetor
1 stor ättiksgurka eller 2 mindre
2 msk kapris
1 gul lök
1 ägg
1 msk dijonsenap
1 msk worcestershiresås (kan uteslutas)
1 tsk salt
Svartpeppar
Smör till stekning
Persiljesmör:
100 g smör, rumsvarmt
1 dl persilja, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
1 krm salt
0,5 tsk citronsaft
Till servering:
Ugnsrostad potatis
Stekt sparris
Gör så här:
Biff à la Lindström
- Blanda vatten med ströbröd och potatismjöl i en skål och låt svälla 10 min.
- Finhacka rödbetor, gurka och lök. Blanda ner de hackade grönsakerna i ströbrödsblandningen tillsammans med kapris, färs, ägg, senap, worcestershiresås, salt och svartpeppar. Forma till 8 biffar och stek i lite smör på medelvärme 4-5 min på varje sida.
Persiljesmör:
- Blanda alla ingredienserna i en skål. Forma till en rulle och ställ in i kylen.
Servera biffen med ugnsrostad potatis, stekt sparris och lägg en klick persiljesmör på biffen.