Biff à la Lindström

Biff à la Lindström är en riktig klassiker. Mycket goda biffar med kapris och rödbetor som serveras med persiljesmör, sparris och ugnsrostad potatis.

Biff à la Lindström

4 port.

Ingredienser:

500 g kalvfärs

1,5 dl vatten

4 msk ströbröd

1 msk potatismjöl

6 skivor inlagda rödbetor

1 stor ättiksgurka eller 2 mindre

2 msk kapris

1 gul lök

1 ägg

1 msk dijonsenap

1 msk worcestershiresås (kan uteslutas)

1 tsk salt

Svartpeppar

Smör till stekning

 

Persiljesmör:

100 g smör, rumsvarmt

1 dl persilja, finhackad

1 vitlöksklyfta, pressad

1 krm salt

0,5 tsk citronsaft

 

Till servering:

Ugnsrostad potatis

Stekt sparris

 

Gör så här:

Biff à la Lindström

  1. Blanda vatten med ströbröd och potatismjöl i en skål och låt svälla 10 min.
  2. Finhacka rödbetor, gurka och lök. Blanda ner de hackade grönsakerna i ströbrödsblandningen tillsammans med kapris, färs, ägg, senap, worcestershiresås, salt och svartpeppar. Forma till 8 biffar och stek i lite smör på medelvärme 4-5 min på varje sida.

Persiljesmör:

  1. Blanda alla ingredienserna i en skål. Forma till en rulle och ställ in i kylen.

 

Servera biffen med ugnsrostad potatis, stekt sparris och lägg en klick persiljesmör på biffen.

Rekommenderade artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *